Oldalsáv

Hihetetlen vereség

2016. március 8.
A heves esők miatti beázások miatti vizes játéktér miatt negyven perces csúszással kezdődött a NYÍRGYULAJ KSE - Dunaferr DF RENALPIN FC férfi futsal bajnoki mérkőzés és 6 – 2 (1-0) –es szinte megmagyarázhatatlan eredménnyel zárult hétfőn este a Nyírbátori Sportcsarnokban.

Furcsa közjátékkal indult ez este. A játékvezetők okkal kifogásolták a pálya állapotát és az oldalvonal közelében belül elhelyezett vödröket. Ezek nélkül képzelték el a játék megkezdését. Nem kis hezitálás és kupaktanács után végül a helyi csapat segítői artista mutatványnak beillő létrázás után vödröket erősítettek a nézőtér fölé (minimum 10 m magasba!) – felfüggesztve a további beázást.

A DF szimpatizánsok számára eddig tartott a kellemes időtöltés. A körülbelül 40 perc késéssel induló mérkőzés ugyanis a számukra percről – percre egy rémálommá változott.

A hazai csapatnak utolsó szalmaszálként mutatkozott az esetleges siker az első hatba kerüléshez, arról nem is beszélve, hogy a szezonban még nyeretlenek voltak a saját pályájukon. A DF legénységét pedig a revansvágy is fűthette a korábbi, Dunaújvárosban a nyírségiektől elszenvedett vereségükért.

Ennek megfelelően óriási becsvággyal estek egymásnak. Egy-egy lerohanás után váltakozva kerültek veszélybe a kapuk. A hazaiak módszerességét a három sarokrúgásuk, idegességüket a sok technikai hiba is bizonyította. A DF első sorozatát Nagy, Varga és Hosszú lövései jelentették, amik már akkor is kaput tévesztettek. A feszült hangulat meghozta Klacsák és Berecz sárgalapjait a 12. és a 13. percben.

A hazai csapat egy távoli szabadrúgáshoz jutott, amit Lovas Norbert játékos-edző nagy erővel bombázott a kapunkra. A lövés Hegedűs kapust is érintve vágódott a hálóba.(1-0) a 14. percben.

A DF még nagyobb tempóra váltott és Hosszú, Horváth, majd Varga kétszer is pontatlanul vette tűz alá a kaput. Egy ígéretesnek tűnő sarokrúgás előtt Fehér Zsolt a vezetőedzőnk időt kért és az akcióhoz már a vészkapusos formációban állt fel a csapat. A gól ezúttal is elmaradt. Figyelmeztető voltak a hazaiak már akkor is használt gyors kontrái. Ezután a szünet következett.

A kezdés után azonnal letámadott a DF, erősen beszorítva a hazaiakat, akik egy gyors kontrával Nagy Imre révén máris növelték az előnyüket. (2-0) a 22. percben. A koreográfia a DF vészkapusos játéka mellett is hasonló maradt: bár Hosszú és varga ismét bombázott, de ezúttal a hazai  Varga Dániel lépett meg és az ő révén már (3-0) a 24. percben! A csapatok innét már szinte extázisban játszva űzték egymást. Mi beszorítottuk a Nyírgyulajt, ők pedig az ezen az estén kiválóan működő kontráikkal operáltak. Tóth Béla Bence például a 25. percben (4-0).

Fehér Zsolt ismét időt kért, a csapata pedig folytatta az ádáz küzdelmét a szépítésért. Egyenlőre sikertelenül, mivel Lovas Norbert megszerezte a második találatát és ezzel (5-0) a 26. percben.

A kezdés után egy villám támadás végén Schrancz Balázs a kapu torkában bevetődve, fejjel próbálta meg a gólszerzést, de az óriási kavarodásban hátulról arcon rúgták, így ez a lehetőség is kimaradt. Az esetet további drámai fordulat követte. Schranczot az eset helyszínén hosszan kellett ápolni, majd a kispadhoz visszatérve, eddig ismeretlen ok miatt őt állították ki! A baj nem jár egyedül: ezúttal Nagy Imre következett az aktuális hazai kontra befejezésével (6-0) a 27. percben! Az elképesztő iram folytatódott és túlfűtött hangulatban Aradi Csaba kapott sárga lapot a 31. percben.

A DF rohamai is beértek. Egy Klacsák - Nagy összjáték után az utóbbi vágta a hálóba az első szépítő gólt (6-1) a 32. percben. Négy perc múlva ismét ez a gólszerző kapott főszerepet és egy sárgalapot. Ezután Klacsák, Hosszú és Horváth tüzelt a kapura, majd az ígéretes helyzetek után Horváth átadásából Varga szerezte meg a 2. újvárosi találatot: (6-2) a 37. percben.

Az iramot az utolsó másodpercig tartották a csapatok. Közben Lovas is sárgalapot kapott. Mindkét kapu fölváltva forgott veszélyben, de az eredmény változatlan maradt.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB