Oldalsáv

Hihetetlen vereség

2016. március 8.
A heves esők miatti beázások miatti vizes játéktér miatt negyven perces csúszással kezdődött a NYÍRGYULAJ KSE - Dunaferr DF RENALPIN FC férfi futsal bajnoki mérkőzés és 6 – 2 (1-0) –es szinte megmagyarázhatatlan eredménnyel zárult hétfőn este a Nyírbátori Sportcsarnokban.

Furcsa közjátékkal indult ez este. A játékvezetők okkal kifogásolták a pálya állapotát és az oldalvonal közelében belül elhelyezett vödröket. Ezek nélkül képzelték el a játék megkezdését. Nem kis hezitálás és kupaktanács után végül a helyi csapat segítői artista mutatványnak beillő létrázás után vödröket erősítettek a nézőtér fölé (minimum 10 m magasba!) – felfüggesztve a további beázást.

A DF szimpatizánsok számára eddig tartott a kellemes időtöltés. A körülbelül 40 perc késéssel induló mérkőzés ugyanis a számukra percről – percre egy rémálommá változott.

A hazai csapatnak utolsó szalmaszálként mutatkozott az esetleges siker az első hatba kerüléshez, arról nem is beszélve, hogy a szezonban még nyeretlenek voltak a saját pályájukon. A DF legénységét pedig a revansvágy is fűthette a korábbi, Dunaújvárosban a nyírségiektől elszenvedett vereségükért.

Ennek megfelelően óriási becsvággyal estek egymásnak. Egy-egy lerohanás után váltakozva kerültek veszélybe a kapuk. A hazaiak módszerességét a három sarokrúgásuk, idegességüket a sok technikai hiba is bizonyította. A DF első sorozatát Nagy, Varga és Hosszú lövései jelentették, amik már akkor is kaput tévesztettek. A feszült hangulat meghozta Klacsák és Berecz sárgalapjait a 12. és a 13. percben.

A hazai csapat egy távoli szabadrúgáshoz jutott, amit Lovas Norbert játékos-edző nagy erővel bombázott a kapunkra. A lövés Hegedűs kapust is érintve vágódott a hálóba.(1-0) a 14. percben.

A DF még nagyobb tempóra váltott és Hosszú, Horváth, majd Varga kétszer is pontatlanul vette tűz alá a kaput. Egy ígéretesnek tűnő sarokrúgás előtt Fehér Zsolt a vezetőedzőnk időt kért és az akcióhoz már a vészkapusos formációban állt fel a csapat. A gól ezúttal is elmaradt. Figyelmeztető voltak a hazaiak már akkor is használt gyors kontrái. Ezután a szünet következett.

A kezdés után azonnal letámadott a DF, erősen beszorítva a hazaiakat, akik egy gyors kontrával Nagy Imre révén máris növelték az előnyüket. (2-0) a 22. percben. A koreográfia a DF vészkapusos játéka mellett is hasonló maradt: bár Hosszú és varga ismét bombázott, de ezúttal a hazai  Varga Dániel lépett meg és az ő révén már (3-0) a 24. percben! A csapatok innét már szinte extázisban játszva űzték egymást. Mi beszorítottuk a Nyírgyulajt, ők pedig az ezen az estén kiválóan működő kontráikkal operáltak. Tóth Béla Bence például a 25. percben (4-0).

Fehér Zsolt ismét időt kért, a csapata pedig folytatta az ádáz küzdelmét a szépítésért. Egyenlőre sikertelenül, mivel Lovas Norbert megszerezte a második találatát és ezzel (5-0) a 26. percben.

A kezdés után egy villám támadás végén Schrancz Balázs a kapu torkában bevetődve, fejjel próbálta meg a gólszerzést, de az óriási kavarodásban hátulról arcon rúgták, így ez a lehetőség is kimaradt. Az esetet további drámai fordulat követte. Schranczot az eset helyszínén hosszan kellett ápolni, majd a kispadhoz visszatérve, eddig ismeretlen ok miatt őt állították ki! A baj nem jár egyedül: ezúttal Nagy Imre következett az aktuális hazai kontra befejezésével (6-0) a 27. percben! Az elképesztő iram folytatódott és túlfűtött hangulatban Aradi Csaba kapott sárga lapot a 31. percben.

A DF rohamai is beértek. Egy Klacsák - Nagy összjáték után az utóbbi vágta a hálóba az első szépítő gólt (6-1) a 32. percben. Négy perc múlva ismét ez a gólszerző kapott főszerepet és egy sárgalapot. Ezután Klacsák, Hosszú és Horváth tüzelt a kapura, majd az ígéretes helyzetek után Horváth átadásából Varga szerezte meg a 2. újvárosi találatot: (6-2) a 37. percben.

Az iramot az utolsó másodpercig tartották a csapatok. Közben Lovas is sárgalapot kapott. Mindkét kapu fölváltva forgott veszélyben, de az eredmény változatlan maradt.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

ISD Dunaferr DUTRADE DMJV Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft. Aqua Pipe Therm Siker Ablak Pentele Solar

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB