Oldalsáv

VISSZAVÁG-E AZ ŐSZI VERESÉGÉRT AZ ETO

2016. február 29.
Két mérkőzéssel folytatódik a 15. forduló a Férfi NB 1-ben.

11

Nem számíthat egyszerű mérkőzésre a Rába Dunaújvárosban, mivel a Fehér Zsolt által irányított Dunaferr Renalpin FC biztosan revánsot szeretne venni a kupában elszenvedett megszégyenítő vereségért. Emellett újabb pontokra van szüksége a Dunaferrnek ahhoz, hogy a bajnokságban elért jó kezdésük ne fulladjon ki, illetve jobb helyről folytassák a rájátszás küzdelmeit.- olvashatjuk az eto.hu-n.

A címvédő négy ponttal vezeti jelenleg a bajnokságot, úgy, hogy a 2. szombathelyi gárda egy meccsel többet játszott. Amennyiben ezt a meccset is behúzza a bajnok, és a hazai meccsein a Berettyó és a Haladás csapata ellen legalább egy-egy pontot szerez, akkor az ETO biztosan megnyeri a férfi futsal NBI alapszakaszát.

A papírforma azonban, csak akkor papírforma, ha be is igazolódik. A Fehér Zsolt által vezette Dunaújváros viszont ebben a bajnokságban egyszer már megmutatta, hogy lehet legyőzni az ETO-t. Kinek lenne rá esélye, ha nem a piros fehéreknek, pláne, hogy hazai pályán játszanak.

Ugyanakkor azt is láthattuk Gyöngyösön, hogy ez az ETO, talán az eddigi legerősebb győri alakulat, még Dróth és Lódi nélkül is. Mondjuk ezt azért, mert bár szívünk vérzik az ETO „magyartalanodása” miatt, de játékában talán így jön ki legjobban a mindent legyőző spanyol stílus.

Sajnálatos azonban, hogy nem láthatjuk képernyőn a találkozót, mert a Dunaújváros-ETO tűnik ma igazán a legnagyobb rangadónak a magyar NB 1-ben.

A másik hétfői találkozón a nagy múltú Aramis fogadja az újonc Nyírgyulaj gárdáját. Ez a mérkőzés nem kellene, hogy gondot okozzon a budaörsieknek, de idén bizony nem remekelnek a hazaiak. Ha figyelembe vesszük, hogy a Nyírgyulaj  idegenben a legveszélyesebb, akkor elmondhatjuk, hogy nyitott a találkozó kimenetele.

A felek egyaránt a legjobb hat közé jutásért, azaz a felsőházi rájátszást biztosító pozícióért hajtanak. Pillanatnyilag – azonos pontszám mellett az Aramis birtokolja a hatodik helyet több rúgott góljának köszönhetően, vagyis a remélt nyírségi siker azonnal átírja a sorrendet. Erre alapot szolgáltat a gyulajiak idegenbeli produkciója, elvégre valamennyi győzelmüket (szám szerint ötöt…) vendégként aratták

A férfi futsal NBI 15. fordulójának eddigi eredményei:

Haladás-Göcsej 4-1
MVFC-Berettyóújfalu-Rubeola FC 8-4

Déli Futsal-FC Veszprém 3-5

ee

 

Fő támogatóink:

DUTRADE DMJV ISD Dunaferr Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB