Oldalsáv

Szép volt fiúk!

2016. február 29.
És egy kicsit fájdalmas is. Túl vagyunk egy újabb a Győr elleni bajnoki összecsapáson. DUNAFERR DF RENALPIN FC - RÁBA ETO (5-6) (2-3). És ezúttal nem mi nyertünk. Szégyenkezni valónk nincs, álltuk a próbát a teljes mérkőzés alatt. A találkozó férfias kemény taktikai csatának indult, ami a végére sajnálatos módon, főképpen morálisan eldurvult.

Csapjunk bele! Hosszú Ádám is erre gondolhatott, amikor az első percek feszült, kölcsönösen technikai hibákkal teletűzdelt tapogatózását elunva, egy bravúros szóló után megszerezte a vezetést (1:0) az 5. percben. Az örömünk rövidre sikerült, mert még ugyanebben a percben DE RAMOS JAISON FRANCISCO révén egyenlítettek a vendégek (1:1).

 

A gondjainkat DRAHOVSKY TOMAS tovább fokozta azzal, ahogy kihasználta az egyenlítés utáni zavarunkat és máris megszerezte a vezető góljukat (1-2). Három parádés gól másfél percen belül! A gólszerző úgy tűnik, hogy túlpörögte a pillanatot, mivel az ígéretes helyzetben kilépő Horváthot hátulról leterítette! Piros lap…

 

Nyílt csata zajlott és a vendég kapu előtt Nagy előbb az óriási helyzetét kihagyta, majd pár másodperc múlva mégiscsak kierőszakolta az egyenlítést (2-2) a 11. percben.

 

A túlpörgetett gépezetek megállás nélkül száguldottak ezért bár Reveland nagy formát mutatott, SOLANO LUCHENA SERGIO csak bevarrta a 3. zöld gólt (2-3) a 14. percben. Ezzel az állással vonultak az öltözőbe a csapatok a félidőben.

 

A második menet még emberesebben kezdődött, a higgadtabbaknak a mieink tűntek. Ami nem sokat segített, mert DE RAMOS JAISON FRANCISCO (2-4)-re állította az eredményjelzőt három perc elteltével.

 

Ennyi idő Schrancnak is megfelelt, hiszen egy remek baloldali vágtája után az éles szögből leadott lövésével (3-4)-re szépített és még csak a 26. percben jártunk!

 

Szinte közhelyszámba megy, de nincs jobb szó rá, mint hogy a tempó, a feszültség és vele a szinte teltházas közönség hangulata egyre fokozódott. Egy parádés szabadrúgás kombináció után Horváth volt az első, aki égnek emelte a kezét, és mi ezt a mozdulatát valamennyien követtünk (4-4) a 28. percben.

 

Hosszú még nem elégelte meg a dolgot, hiszen megszerzett egy szinte veszni látszó labdát és hihetetlen félpályás sprinttel a kivetődő kapust is átjátszva vágta a labdát a hálóba (4-5) a 35. percben.

 

A győriek az időkérésük után minden eszközt bevetettek a fordításra. Vészkapus játék, a világ összes csibészsége és tegyük hozzá: a hosszabb kispad adta kiváló labdarugó teljesítmény is kellett a HARNISCH ÁKOS féle hangulatrombolásra (5-5) a 38. és CONSTANTINO VINAS ALEJANDRO kegyelemdöfésére (5-6) az utolsó másodpercekben.

 

Fehér Zsolt időt kért. Igaza volt hiszen még rengeteg ideje (17 másodperce) volt az egyenlítésre… A mesteri terv azonban ezúttal nem sikerült, mert a labda most kifelé pattant és nem befelé.

 

Szép volt fiúk!  És egy kicsit fájdalmas is. Túl vagyunk egy újabb a Győr elleni bajnoki összecsapáson. Nem mi nyertünk. A zöldek két kiváló magyar játékost leszámítva, nyolc jól képzett légióst vonultattak fel.

 

A mieink viszont megmutatták, hogy kevesebb csatába vihető játékossal is érdemes harcba szállni még a legerősebbnek tartottakkal is. Ma ismét jó volt nekik szurkolni. Megmutatták, hogy igazi nagyszerű, csupaszív labdarúgók. És a híres újvárosi közönség is odatette magát.

 

Nem mi győztünk, de egy emlékezetes jó esténk volt!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB