Oldalsáv

Rigó László - Fiatalok. Szépek. Okosak. - Fókuszban a sportolóink!

2016. február 3.
Rigó László az a helyi híresség, aki nem hagyja kihasználatlanul a lehetőségeket. Sportol, tanul, próbál minél több időt szánni a szeretteire – és a labda sem esik ki a kezéből.

Rigó László: 1993. májusában születtem Dunaújvárosban. A helyi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában végeztem el a középiskolát,ekkor már aktív sportoló voltam. Pálhalmán kezdtem el a focit a Pálhalma Agrospeciál Sport Egyesületnél, most a Dunaferr DF Renalpin Futsal Klub játékosa vagyok. Jelenleg a Dunaújvárosi Egyetemen hallgatok mérnökinformatikát.
Sportteljesítményeim a következők: Férfi Futsal NB2 3. helyezett, Férfi Futsal NB1 5. helyezett.

rl2

 

Dunaújvárosi Egyetem: Miért épp Dunaújváros?

 

R.L.: Dunaújvárosiban születtem, helyi sportolóként egyértelmű célom volt, hogy a Dunaújvárosi Egyetem hallgatójának jelentkezzem.

DUE: Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

 

R.L.: A felnőtt keret edzései este, kimondottan későn kezdődnek, ezért az órák látogatása nem jelent gondot. A sportban és a tanulásban is igyekszem a maximumot kihozni magamból.

 

DUE: Miért épp a mérnökinformatikus szakot választottad?

 

R.L.: A mai világban mindenki életében jelen vannak a számítógépes eszközök, ezért ezek fejlesztése és kezelése folyamatos munkahely-lehetőségeket fog teremteni.

 

DUE: Mi leszel, ha elvégezted ezt az iskolát?

 

R.L.: Az iskola elvégzése után szeretnék a szakmában elhelyezkedni, de csak olyan feltételek mellett, hogy a sportot ne kelljen elhanyagolnom vagy abbahagynom.

 

DUE: Mi a kedvenc könyved, filmed?

 

R.L.: A kedvenc könyvem James Bannon: A beépített huligán című alkotása. Nem véletlen, hiszen a fő témája a labdarúgás és az azt körülvevő szeretetet - a szurkolók szemszögéből.

 

 rl1

 

 

DUE: Kedvenc időtöltés?

 

R.L.: A tanulás és a sport mellett mindig szakítok időt arra, hogy találkozzak a családommal és a barátaimmal.

 

DUE: Van-e olyan ember, aki inspirál a pályádon?

 

R.L.: -

 

DUE: Hogyan látod magad 10 év múlva?

 

R.L.: Tíz év múlva már szeretnék családot alapítani és a szakmámban egy jó munkahelyet. Sportkarrieremet még mindig a futsalban képzelem el, de nyitott vagyok más lehetőségekre is.

 

DUE: Mit üzennél tíz éves önmagadnak, ha megtehetnéd?

 

R.L.: Nem üzennék semmit, mert azok a hibák - amelyeket elkövettem - vezettek el oda, ahol most tartok.

 

DUE: Miért ajánlanád az iskolát?

 

R.L.: A Dunaújvárosi Egyetemet azért ajánlanám, mert jó közösségi- és diákéletet garantál a hallgatóinak, felszereltsége pedig biztosítja a képzések gyakorlati részének elsajátítását is. Számomra pedig a legfontosabb tulajdonsága, hogy kiemelten foglalkoznak a sportolókkal.

Fő támogatóink:

DUTRADE DMJV ISD Dunaferr Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB