Oldalsáv

Mindenki komoly választ kapott

2016. február 21.
a döntő párosa: a RÁBA ETO - DUNAFERR DF RENALPIN FC

A női csapatok megadták az alaphangulatot, a Győr- MVSC Berettyóújfalu mérkőzés már igazi csemegéket is hozott. Ezért mindenki kíváncsian várta a DUNAFERR DF RENALPIN FC – FRADI FUTSAL-FISHER Klíma összecsapást Gyöngyösön a Városi Sportcsarnokban, amely szombaton este hatkor kezdődött.

Szinte ismeretlenül került a Fradi futsal csapata a széles nyilvánosság elé és a magabiztos – bizakodó nyilatkozataik alapos felkészülésre intették a mieinket.

A zöldek kissé feszülten a mieink inkább kíváncsian léptek pályára. Az ismerkedésük első percei nagy tűzzel és irammal kezdődtek. A Dunaferr első komoly figyelmeztetését Ivacs kimaradt helyzete, majd Horváth Norbert elegáns találata jelentette a 4. percben (1-0). A gól nem zökkentette ki a Ferencvárost, aktívan keresték a lehetőséget az egyenlítésre. Eredménytelenül, mert a nagy tempóval érkező Hosszú remekül tálalt Aradi elé, aki védhetetlenül helyezett a hálóba (2-0) már az 5. percben.

Ez az állás változtatásra intette a zöld-fehéreket, akik időkéréssel próbálták rendezni a soraikat a 9. percben. Észrevehetően szigorúbb őrzést kaptak a mieink, akik az erős nyomást fenntartották a Fradi felett, de a helyzeteiket nem sikerült pontosan befejezniük. A félidőt szinte egykapus játékkal a (2-0)-ás eredménnyel zárták. Revenárnak egy igazi feladat jutott ebben a húsz percben.

A második felvonás nyíltabb és élvezetesebb játékot hozott. A gólgyártást az impulzívan játszó Nagy Attila kezdte meg (3-0) a 22. percben. A lelkes Ferencvárosi kísérleteket egy parádés Dunaferres támadás állította meg: Horváth imponálóan hozta helyzetbe a születésnapos Hosszú Ádámot, aki góllal ünnepelt (3-0) az 25. percben.

A közönség örömére a zöld-fehér gárda nem akart veszíteni és ezért hadrendet is váltott. Az alkalmasnak látszó pillanatokban vészkapussal próbálkozott. Az ebből származó kapu előtti létszámfölény miatt a stabilan álló Revenár már egy-két bravúrszámra is kényszerült. A Dunaferr állta a próbát. A hangulat egyre feszültebbé és agresszívebbé vált. Ennek ára van és ezért a csapatunk egy 10 métereshez jutott, amit Hosszú hatalmas erővel, de stílusosan értékesített (5-0) a 15. percben.

Egymást követték a gyors piros-fehér akciók. Az egyikükben Klacsák pengés labdát adott Nagy A-nak, aki szerencsére ezúttal sem hibázott (6-0) a 15. percben. Ez a fölény nyilván kellemetlen viselet lehetett, ami torzsalkodásokhoz, majd egy újabb Dunaferres 10 métereshez vezetett. A büntetőhöz Schrancz higgadtan állt oda és a pompás lövés újabb gólt eredményezett (7-0) a 17. percben.

A lendületbe jött újvárosi csapat frissítésére életkorára való tekintettel egy ellentétes páros: Huber és Fridrich jelentkezett és jó színt vittek a játékba.

Fehér Zsolt vezetőedző meglepő lépésre szánta el magát – időt kért a 19. percben. A játékrend tesztelése ezúttal gólt nem hozott, de zárásként Horváth ezúttal is tanári eleganciával adott egy labdát ezúttal Ivacsnak, aki nagyszerű találattal zárta ezt a mindkét fél részére történelmi találkozót, (8-0) a vége!

A Dunaferr imponáló magabiztos játékkal és 8-0-s győzelmével adott választ az őket féltőknek. A Fradi lelkesen és fáradhatatlanul küzdött, ami ezen a napon ennyire volt elegendő.

Fotó: mlsz.hu Fotó: mlsz.hu

Ezzel aztán kialakult a döntő párosa: a RÁBA ETO - DUNAFERR DF RENALPIN FC mérkőzésen szurkolhatnak értünk vasárnap délután 16.15-től. Akár a helyszínen a Gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnokban, vagy TV készülékek előtt a Digi Sport 2 élő műsorát követve!

 

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB