Oldalsáv

Magyar Kupában ezüstérmet szerezni nagyon nagydolog

2016. február 22.
A futsal nagy ünnepe volt a Magyar Kupa döntője vasárnap délután. Az esemény díszvendégét, aki a trófát adta át, még visszahúzná a szíve a futsal pályára. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel a döntő után, mint a szakág hívével és ismerőjével beszélgettünk.

bt: A sportág híveként, hogy érzi magát ezen a futsal ünnepen?

SZP: Azért jöttem el mert mind a két döntőbe jutott csapatban több barátom is játszik, ráadásul a két edző, Dunakeszin volt az edzőm hosszú évekig. Ezért igazából a barátokat látni jöttem.

Azt hiszem mindenki, aki kilátogatott  erre a mai meccsre nagyon meglehetett elégedve, mert valóban egy nagyon magasszínvonalú futsal mérkőzést láthattunk. Nyilvánvalóan van különbség a két csapat között, (háttérben – hagyományban) de én azt gondolom, hogy amit ma a Dunaújváros elért az egy óriási dolog. Magyar Kupában ezüstérmet szerezni akármilyen sportágban, az nagyon nagydolog! Csak gratulálni lehet mindkét csapatnak.

 

bt: Úgy érzem, hogy a futsal eléggé fölfejlődőben van, hiszen megjelentünk az Európa Bajnokságon is.

SZP: Szerintem az nagyon-nagy dolog, ahogy a magyar válogatott az EB-n szépen helytállt. Hiszen az, hogy a spanyol válogatottal egy( 2-5) –öt sikerült játszani  az minden elvárást felülmúlt. Meglátjuk, hogy a VB selejtezőn mennyire tudunk pariban lenni az olaszokkal.

Nyilvánvalóan tudjuk a különbséget, tudjuk, hogy ki az esélyes, de Sito mestert ismerve, (aki majd egy éven keresztül volt az edzőm) számára nincsen lehetetlen. Szerintem a nemzeti csapaton is bőven látszik, hogy most már egy jó ideje Sito mester foglalkozik velük. Mind fizikailag, mind taktikailag sokkal érettebb játékot mutat a válogatott, mint néhány évvel ezelőtt.

 

bt: Egy fiatalemberrel beszélgetek. Nem fáj a szíve azért, mert nem tud beszállni a játékba?

SZP: De igen, amiatt nagyon! Sajnos tavaly április óta nem tudtam pályára lépni, és azelőtt is egy évig nem. Ezért minden egyes ilyen alkalommal egy kicsit azért mintha tépnék a szívemet. Abban reménykedek, hogy ebben a szezonban egyszer-kétszer fogok tudni majd játszani.

Kétszer már majdnem odaértem a mérkőzésre, de valami mindig közbe jött. Vagy egy késő repülőgép, vagy egy elhúzódó megbeszélés keresztbe húzta a számításaimat.

Öröm volt látni a volt csapattársaimat és a volt edzőimet a mai délutánon!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB