Oldalsáv

Látszik a sok munka

2016. február 1.
A futsal utánpótlás játékosaink az iskolai feladataik mellett ugyanolyan komolyan kell, hogy vegyék a választott sportáguk megismerését és begyakorlását is. Az elmúlt hétvégén is kemény mérkőzések vártak rájuk, amikről Facskó József, a vezetőedzőjük számolt be.

Facskó József Facskó József bt: Kikkel mérkőztetek meg az elmúlt hétvégén, milyen eredménnyel?

FJ: Az utánpótlás csapataink közül az U17-es és az U20- as korosztály lépett pályára a Soroksári Csarnokban az 1988 Déli FC (korábban: Vasas) vendégeként vasárnap délután. A fiatalabbak, azaz az U17 kezdett. Egy igazán jó erőkből álló hazai csapattal találkoztunk, aki a játék szinte minden elemében felülmúlt minket, és megérdemelten nyert 9:1- es különbséggel is. Az U20 visszavágott, és 7:5- re győzött!

bt: Sikerült-e a legerősebb összeállítással megjelenni?

FJ: Mindkét gárdában volt sajnos egy-egy betegség, és más okokból is hiányzó játékosunk. Nagy örömünkre szolgált viszont, hogy Bognár Bálint a felnőtt csapat válogatott játékosa, ismét „játékra jelentkezett", és sokat segített az U20- as csapatnak a játékával!

bt: Milyen volt a játék képe?

FJ: Az U 17-esek mérkőzése jó iramban zajlott, jól kezdtük, de sajnos a begyakorolt rögzített játékhelyzetek elvégzése után több ziccer is kimaradt. Ez sajnos már az első félidőben meg is bosszulta magát. A helyzetkihasználás tekintetében a második játékrész sem hozott lényeges javulást, ezért a hazaiak nagy különbségű győzelme sem túlzó. Ennek ellenére is egyre több tudatosságot vélek felfedezni a csapat játékában, ami biztató a jövőre nézve!

Az U20-asok "csatája" talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az eddigi pályafutásuk legjobb mérkőzése volt. A mérkőzést az első perctől kézben tartva, komoly munkát elvégezve és igazi csapatként egymásért küzdve nyertük meg.

bt:  Mik voltak a bíztató jelek?

FJ: Az U20-as csapatunkkal: nyerhetünk volna nagyobb különbséggel is, de így is nagyon értékes a győzelem, a pontos eredmény ezúttal másodlagos. Igazi Csapatként harcoltunk és ennél semmi nem lehet biztatóbb! Az apróbb hibákat kijavítjuk. Boldog és büszke vagyok arra, hogy eljutottunk erre a szintre!

Az U17-eseknél is vannak értékelhető pozitív fejlemények: már rögződtek a pontrúgások és ezekből rendre helyzetbe tudtunk kerülni

bt: Kiket szeretnél kiemelni, mint a mérkőzések legjobbjait?

FJ: Az U17-nél Antal Ádám (kapus), Udvardi Alex (kapus) és Kovács Krisztián játékát tudom kiemelni. Az U20-nál az egész csapatot!

bt: Hogy alakul a rájátszás folytatása, ki lesz a következő ellenfeletek?

FJ: Legközelebb hazai környezetben fogadjuk a Göcsej UP csapatait: az Egyetem Sportcsarnokában, 2016.02.14-én 10:00, és 12:00 órai kezdettel. Mindenkit szeretettel várunk!

bt: Folytatjátok-e a szerepléseteket a Városi Bajnokságban?

FJ: A Városi Futsal Bajnokságban az U20- as gárda szerepel, ahol az elmúlt két hétben is győzelmet aratott! Folytatni szeretnénk a nyerő szériát!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB