Oldalsáv

Futsal Magyar Kupa: kialakult a vasárnapi döntők párosítása

2016. február 21.
Női ágon a Hajdúböszörmény az Astrával játssza a döntőt, míg a férfiaknál a Rába ETO a Dunaújvárossal küzd meg a Magyar Kupa-trófeáért.

Fotó: mlsz.hu Fotó: mlsz.hu

A gyöngyösi Dr. Fejes András Sportcsarnokban rendezett futsal Magyar Kupa Final Fourban elsőként a női elődöntőkre került sor. Az első mérkőzésen a címvédő Astra az első félidőben ellenállhatatlanul játszva háromgólos vezetést szerzett az Árkád ETO ellen, de a második félidőben feltámadt a győri együttes, két gólt szerezve szorossá tette a végjátékot. Az egyenlítés azonban nem sikerült, a kiskunfélegyháziak 3-2-es sikerükkel bejutottak a fináléba. 

- Sikerült három góllal elhúznunk, fegyelmezetten védekeztünk, de a második félidőben feljött a Győr, és megnehezítette a dolgunkat. Küzdelmes meccs volt, és hasonló vár ránk holnap is, de azért jöttünk, hogy elhódítsuk a kupát. Címvédőként van teher a vállunkon, de ezzel is meg tudunk birkózni - mondta Szabó Boglárka az mlsz.hu-nak.

A másik elődöntőben a tolnaiak nem bírtak a hajdúböszörményi támadókkal, a félidőben már 4-0-ra vezetett a HTE. A második játékrészben valamelyest feljavult a Tolna, és megnyerte ezt a játékrészt, de az egyenlítésre nem volt esélye, 6-3-as hajdúböszörményi sikerrel zárult a találkozó. A vasárnapi döntőben tehát az Astra és a Hajdúböszörmény csatázik a trófeáért. 

- Azt szerettük volna, hogy az első gól a miénk legyen, és ez szerencsére sikerült, utána pedig jött a többi, s végül fölényes győzelmet arattunk. Tudjuk, hogy az Astra remek együttes, címvédő a sorozatban, de ettől függetlenül szeretnénk megnyerni a kupát, és úgy érzem, hogy erre komoly esélyünk is van - mondta Demeter Réka az mlsz.hu-nak.
 

Fotó: mlsz.hu Fotó: mlsz.hu

A férfiak első elődöntője igazi csúcsrangadó volt, az elmúlt évek két legeredményesebb magyar csapata, a Rába ETO és a Berettyóújfalu lépett pályára. Az első játékrészt jól kezdte a „Beri”, hamar megszerezte a vezetést, de ezután egyenlített a Győr. A félidő további részében is kiegyenlített volt a játék, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, 2-2-es eredménnyel mentek a szünetre a felek. A folytatásban már az ETO akarata érvényesült, a Berettyóújfalu öt a négy elleni támadásai után többször labdát vesztett, a Rába-partiak távoli lövésekkel találtak be az üresen hagyott kapuba. A végén feltámadt a Berettyóújfalu és az utolsó percben kétszer is betalált, ám ez is kevés volt a döntőbe jutáshoz, 7-5-ös győri győzelemmel zárult a találkozó.

- Nagyon jól kezdett a Berettyó, de a második félidőben sikerült eldöntenünk a mérkőzést - kezdte Jordi Illa Solé, a győriek vezetőedzője. - Sokat birtokoltuk a labdát és koncentráltak voltunk. Hasonló volt ez a találkozó a tavalyi elődöntőhöz, akkor is nehéz dolgunk volt ellenük. Már a vasárnapi döntőre fókuszálunk, szeretnénk ismét megnyerni a kupát, de biztos vagyok benne, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. 

Fotó: mlsz.hu Fotó: mlsz.hu


A Dunaújváros-Ferencváros mérkőzésen dőlt el, hogy ki lesz az ETO ellenfele a vasárnapi döntőben. Hamar kijött a két csapat közti osztálykülönbség, az újvárosiak gyorsan magukhoz ragadták az irányítást, és az első húsz percben kétszer is mattolták a zöld-fehér védelmet. A második játékrész még jobban sikerült a dunaújvárosiaknak, további hat gólt szerezték, így fölényes sikerrel jutottak a fináléba. 

- Jó iramú mérkőzést játszottunk, elsősorban az első félidőre gondolok. A szünetben megbeszéltük a hibákat, és frissen érkeztünk a folytatásra. Tudjuk, hogy az ETO papíron erősebb nálunk, de szeretnénk meglepni ellenfelünket. Ez nem lehetetlen küldetés, ugyanis a bajnokságban már sikerült nyerni a győri csapat ellen – mondta Fehér Zsolt, a Dunaújváros vezetőedzője az mlsz.hu-nak.

 

Férfi elődöntők

RÁBA ETO - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 7-5

DUNAFERR DF RENALPIN FC - FTC FUTSAL-FISHER KLÍMA 8-0 

Női elődöntők

ÁRKÁD ETO - ASTRA KKFHÁZI BULLS FC 2-3
HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE - BRAND MISSION TOLNA-MÖZS 6-3

A vasárnapi program 

11.30 Gálamérkőzés a színészválogatott részvételével
13.30 Női Futsal Magyar Kupa-döntő: ASTRA KKFHÁZI BULLS FC - HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE 
(tv: Digi Sport 2 23:05 felvételről)
16.15 Férfi Futsal Magyar Kupa-döntő: RÁBA ETO - DUNAFERR DF RENALPIN FC
(tv: Digi Sport 2 élő)

A vasárnapi mérkőzésekre is egységesen 500-500 forintba kerülnek a belépők, de a sportcsarnok pénztárában már csak korlátozott számban juthatnak jegyhez a sportág iránt érdeklődő szurkolók. A kapuk vasárnap 11.30 órakor nyitnak.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB