Oldalsáv

Az ezüst is szépen csillog

2016. február 22.
A Dunaferr DF RENALPIN FC dinamikus fejlődésének új és nagy sikerét érte el a Magyar Kupa ezüstérmének megszerzésével. Az elődöntő fölényes sikert hozott a számunkra a döntőben viszont igazolást nyert, hogy a Győr gárdája garantáltan a legjobb magyarországi klubcsapat, aki megérdemelten lett a Kupagyőztes.

"Ezüstös csapat"

Két nagyon motivált csapat találkozott a döntőben miután a győriek az egyik legnagyobb kihívójukat a Berettyóújfalut, a mieink pedig a klub történetében először ilyen magasra jutva a Fradit búcsúztatták.

A győri csapat talán az ősszel hazai pályáján elvesztett mérkőzésük utáni visszavágás okán is nagyon erősen kezdett. Látványos játékkal, három góllal húztak el.  SOLANO LUCHENA SERGIO (1-0) a 4. CALVO RODRIGUEZ JUAN RAMON (2-0) az 5. LÓDI TAMÁS (3-0) a 6. percben. A nagy nyomásban nem sok mozgásterünk akadt.

A súlyos rohamokat Fehér Zsolt vezetőedzőnk időkéréssel állította meg és valószínűleg tanácsokkal is megakarta erősíteni a mieinket. Egy villanásnyira úgy tűnt, hogy sikerrel, hiszen ARADI CSABA hamarosan szépített (3-1) a 7. percben. A zöld henger azonban újból felpörgött és SOLANO LUCHENA SERGIO révén tovább növelték az előnyüket (4-1) a 10. percben.

A mieink minden energiájukat mozgósítva próbálták a növekvő különbséget csökkenteni. Sajnos Hosszú, Horváth, Klacsák, Schrancz ígéretes megoldásait és a vészkapusos játékunkat is sikerrel hárították így a (4-1)-es állással vonultak a szünetre a csapatok.

A második felvonás is kevés örömet hozott a számunkra. Nyílt játékkal újból a vészkapusos figurával kezdtünk. A megkülönböztető mezt Schrancz húzta magára. A győriek pedig ott folytatták, ahol az első félidő 10. perce körül abbahagyták.    

DE RAMOS JAISON FRANCISCO (5-1) a 25. CONSTANTINO VINAS ALEJANDRO (6-1) és SEIDLER MICHAL (7-1) ugyancsak a 26. percben. A kellemetlenségekre HORVÁTH NORBERT egy remek szólója után válaszolt (7-2) a 28. percben.

A veszőfutás Horváth, Klacsák, Fejkete, Ivacs és Nagy próbálkozásai után is folytatódott, hiszen DE RAMOS JAISON FRANCISCO (8-2) a 31.   SÁHÓ KRISTÓF (9-2) re alakította az eredményt a 34. percben. A hátralévő időben is erősen küzdött a csapatunk, de nem talált ellenszert a győriek játékára.

 

Keserédes büszkeség

 

Magyarország legjobb futsal klubcsapata a Győri ETO és az egyik legjobb együttese a Dunaferr DF RENALPIN FC vívtak kegyetlen, a (9-2)-re végződő vesztes csatánkat a Magyar Kupa elsőségért Gyöngyösön, vasárnap délután. A nálunk még soha meg nem élt siker árnyékában kritikus és előremutató gondolatait osztotta meg velünk Fehér Zsolt a csapatunk vezetőedzője

 

bt: Gratulálok az ezüstéremhez,de sajnálom a mai eredményt!

FZS: Köszönjük és mi is sajnáljuk! az eredmény sajnos túlzott! Megtettünk mindent, amit lehetett és tudtunk. Sajnos azt ki kell mondjuk, hogy a Győr van olyan jó csapat, hogy egy ilyen éles mérkőzésen ilyen nagy gólaránnyal is megverjen minket!

 

bt: Van- erre a mai esetre orvosságod?

FZS: Az biztos, hogy a mérkőzést meg kell nézni még egy jó párszor. Tanulni kell a hibákból, mert a mai nap folyamán rengeteg sok hibát vétettünk.  Rendet kell tenni a játékosok fejében, mert lehet, hogy egy-két fő másként gondolta ezt a mai napot és itt a mentalitásukra gondolok. A bemelegítésnél és a készülődésnél még nem volt semmi probléma. A mérkőzésen viszont voltak hullámpontok, amikről azt gondolom, hogy egyénileg hibáztunk. Itt a játékosokra gondolok. Ezeket a hibákat villámgyorsan kikell javítanunk, mert újra ezzel a csapattal fogunk játszani bajnoki mérkőzést 29-én hétfőn.

 

bt: Revansot akarunk venni?

FZS: Magyarország legjobb csapata ellen, ami tele van tűzdelve jól fizetett külföldiekkel nagyon nehéz revansot venni. Egyszer már sikerült legyőzni őket, megtudtuk verni őket a saját pályájukon ebben a szezonban.  Gondolom egy picikét ezért is szívták magukat, hogy most mindenképen legyőzzenek bennünket. Meg kell próbálnunk, de nagyon nehéz lesz.

 

Keményen küzdöttünk

 

Izzott a levegő a Magyar Kupa döntőjében a gyöngyösi sportcsarnokban vasárnap délután. Nagy csata volt. A Rába ETO szerencsére a számunkra eddig ismeretlen arányban győzte le a csapatunkat, akik így kevés vidámsággal, de büszkén vehették át a megharcolt ezüst érmeket. A hosszabb kihagyás után ismét pályára lépett és nagy harcot vívott Fekete Robitól ezt hallottuk.

 

bt: Egy szörnyű csata után, ami szinte elfeledteti az ezüstérem csillogását, van valami vigasztaló?

FR: Szörnyű csata? Inkább nagy csata volt. Szerintem óriási dolog, hogy ezüstérmet szereztünk a magyar Kupában ebben az évben. Szerintem senki sem vitatja, hogy jobb csapat a Győr. Elég nagy arányban nyertek a mai napon. Úgy gondolom, hogy ennyi nincs a két csapat között, viszont megérdemelten nyertek.

Persze most nem esik jól, nem vagyok boldog és jókedvem sincs, de nem lehet haragudni senkire. A vereséget is együtt értük el, ahogy az ezüstéremmel járó büszkeséget is. Tanulni kell belőle, gratulálok a Győrnek!

Ezen a napon a Győr volt tehát a jobb csapat, aki ismét megérdemelten vehette át a Magyar Kupát.

A mi csapatunknak is gratulálunk, hiszen saját történelmünkben az eddigi legmagasabbra jutott el és megérdemelten vehette át az ezüstérmeket!

 

Az idén is elvitték a Magyar Kupát

 

Mindenki esélyesként tekintett rájuk és ők annak megfelelő mentalitással léptek a pályára szombaton a Berettyóújfalu és vasárnap a mi csapatunk ellen is. Kemény csatákban és elismerésre méltó jó játékkal, kettős győzelemmel szerezték meg a Magyar Kupát. Jordi Illa Solé a Rába ETO vezetőedzője nyilatkozott nekünk.

 

bt: Gratulálok a győzelemhez és a kupához! Milyennek találtad a döntőt?

JIS: Köszönjük! Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk, mivel mentálisan nagyon jó állapotban léptünk a pályára. Egy nagyon nehéz meccset vívtunk a Berettyóújfalu ellen és a döntőbe akartunk jutni tegnap. Ma pedig nagyon akartuk a kupa megnyerését.

Tudtuk, hogy a Dunaújváros egy nagyon erős csapat és komolyan készültünk ellenük. Itt a döntőben egy nagyon jó meccset játszottunk velük, de ma jobbak, gyorsabbak és erősebbek voltunk. Jól sikerültek a kapura lövéseink is.

Az elődöntőben sok helyzetet alakítottunk ki, de nem mentek be a lövések, nem voltunk vele szerencsések, ma jól működött a dolog. Már az első félidő jól kezdődött, hamar elértük a (3-0)-t és utána kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Gratulálok a Dunaferrnek, mert nagyon jól küzdött, de ma mi voltunk a jobbak.

A legjobb magyarországi futsal csapat a Rába ETO

 

Vitán felül áll. Minden szegmensében kiváló. Nem irigylésre, hanem a lehetőségekre nézve követésre méltó alakulat. A klubunk eddigi legrangosabb címét velük szemben értük el: a Magyar Kupa ezüst érmét. Egy ritkán használt nézőpontot mutatunk.

 

A döntőben a győri kezdőcsapat így állt fel:  TÓTH GYULA, CALVO RODRIGUEZ JUAN RAMON , CONSTANTINO VINAS ALEJANDRO ,

SOLANO LUCHENA SERGIO , DRAHOVSKY TOMAS

 

A csere lehetőségeiket ők jelentették:           LÓDI TAMÁS,         AMRANI FOUAD, SEIDLER MICHAL, HARNISCH ÁKOS, JAKATICS ÁDÁM, FARKAS BENCE,  ALASZTICS MARCELL, DE RAMOS JAISON FRANCISCO, SÁHÓ KRISTÓF

 

A góllövőik: SOLANO LUCHENA SERGIO,       CALVO DRIGUEZ,JUAN RAMON, LÓDI TAMÁS,  SOLANO LUCHENA SERGIO, DE RAMOS JAISON FRANCISCO, CONSTANTINO VINAS ALEJANDRO, SEIDLER MICHAL, DE RAMOS JAISON FRANCISCO, SÁHÓ KRISTÓF voltak.

Kiváló profi játékosok, közöttük a meghatározó, kiemelkedő képességű nemzetközi keret. Professzionális szakemberek, megfelelő létesítményhelyzet és az ezt fenntartani képes büdzsé.

 

És mi?

 

Ezzel szemben áll a mi Csapatunk. Kiváló, profi szemléletű hazai játékosokkal, akik a futsal mellett más munkát is végeznek. Professzionális szakemberekkel és az ismert létesítményhelyzettel. Ezekhez egy szinte már feledésbe merült, de nálunk szerencsére nap, mint nap után is működő hihetetlenül nagy akarati tényező párosul, ami a legjobbak közé emeli a mieinket!

 

Hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB