Oldalsáv

Tartja magát céljaihoz a Dunaferr!

2016. január 5.
Nagyon eredményes félévet zárt a Dunaferr DF Renalpin FC, mely a harmadik helyről várja a bajnokság folytatását. Az együttes életében azonban komoly változások is történtek, érkezett egy új játékos, s végre hivatalos honlapjuk is segíti a szurkolók tájékoztatását.

Két nap múlva komoly feladat, a Haladás elleni Magyar Kupa párharc első felvonása vár a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapatára, mely amellett, hogy gőzerővel készül az előtte álló feladatokra, ismét szakított időt arra, hogy egy sajtótájékoztató keretén belül számoljon be az együttest érintő fontos hírekről. A szokás szerint remek hangulatú összejövetel nyitányaként Zemankó Zoltán, a Dunaferr DF Renalpin FC csapatának operatív vezetője értékelte a szakosztály mögött álló szűk fél esztendőt, ugyanakkor azt is kiemelte, hogy továbbra is az eltervezett építkezési szakasz elején tartanak.

"Jó érzéssel tekintünk vissza a mögöttünk hagyott időszakra, mely kemény és alázatos munka mellett szerencsére szép sikereket hozott felnőtt együttesünk számára. Amit a 2015-ös esztendőre elterveztünk, az egyelőre bejött, jelenleg a harmadik helyen állunk a bajnokságban, ami nagyon nagy szó, s ne legyünk álszerények, mert ezért a pozícióért a felnőtt csapat szakmai stábja és a játékosok is rettentően keményen megdolgoztak. Ennek a harmadik helynek természetesen nagyon örülünk, de a célkitűzésünkhöz, az eredeti, hároméves koncepciónkhoz tartjuk magunkat továbbra is, ami azt jelenti, hogy fiatal magyar játékosokra építve szeretnénk két és fél év múlva már a legfényesebb éremért küzdeni a bajnokságban. Ebben szerencsére nagyon sok segítséget kapunk szurkolóinktól, támogatóinktól, akik közül önkormányzatunkat, az ISD Dunaferr Zrt-t, valamint Dráviczki Mártont mindenképpen ki kell emeljük, de ahhoz, hogy ilyen jól álljunk, a kisebb szponzoraink segítsége is ugyanilyen fontos. Csakúgy, mint az utánpótlásunk, mely továbbra is szépen fejlődik, pedig a három korosztályos együttes kiállítása igen komoly feladatot rótt a szakmai vezetésre. Igyekszünk tovább szélesíteni az utánpótlás-bázisunkat, folyamatosan keressük a lehetőségeket, s nagy örömünkre együttműködési megállapodást kötött a Baracs SE-vel, így a jövőben még több fiatalnak tudunk edzés- és versenylehetőséget biztosítani, nem titkoltan azzal a céllal, hogy ne csak a felnőtt, hanem az utánpótlás mezőnyben is felkerüljünk a sportág hazai térképére" – fogalmazott Zemankó Zoltán.

Az operatív vezető mondatait erősítette meg Fehér Zsolt vezetőedző is, aki továbbra is azt a célt tűzi ki csapat elé, hogy sikerüljön felülmúlnia tavalyi ötödik helyét a bajnokságban. Nagyon jó félévet zártunk, talán túl jót is, s ezt érezzük az ellenfeleinken is, akik már nagyon készülnek ránk. Az viszont elvitathatatlan, hogy emögött nagyon sok és nagyon kemény munka áll, de ez természetes, hiszen szeretnénk idén is olyan dolgot véghezvinni itt, amire felkapják a fejüket az emberek. Az irány jó, de a tempóból nem engedhetünk, hiszen nehéz lesz a szezon második fele, a rájátszásban már élet-halál harc lesz mindegyik mérkőzés, s bár most a harmadik helyen állunk, a célunk továbbra is az, hogy a tavalyi szép eredményt, az ötödik helyezést felül tudjuk múlni az idei szezonban- árulta el Fehér Zsolt, a Dunaferr DF Renalpin FC csapatának szakvezetője.

Ebben jelenthet segítséget együttesünk számára Varga Csaba, aki a Rubeola FC Csömör csapatától szerződött Dunaújvárosba. A pályafutása alatt nyolcvanhét gólt szerző játékos városunkba csábítását Fehér Zsolt edző kezdeményezte, hiszen Horváth Szabolcs sérülés miatt nem állhat már idén csapatunk rendelkezésére, míg Hajnal Róbert szerződését december végén felbontotta az egyesület. Vezetőedzőnk úgy érezte, hogy elsősorban az előre játékban kell fejlődnie csapatának, s mivel Varga Csabával már dolgozott korábban együtt, így tudja, hogy tőle mire számíthat. Fehér Zsolt bízik abban, hogy együttesünk új játékosa hamar felveszi a tempót, s ha teljesen elsajátítja a taktikát, úgy komoly hasznára válhat a csapatnak a bajnokság második felében. Ebben reménykedik Varga Csaba is, aki nagy örömmel érkezett együttesünkhöz, s biztos abban, hogy nyolcvanhét eddigi találatához még jó párat hozzá tud tenni a közeljövő mérkőzésein.

A Dunaferr DF Renalpin FC csapata emellett bejelentette, hogy egy régi tartozását is törleszti drukkerei felé, ugyanis a mai nappal megkezdte működését az együttes hivatalos honlapja, aminek köszönhetően a szurkolók és a sajtó képviselői is még kimerítőbb tájékoztatást kaphatnak a csapat életével kapcsolatos dolgokról.

Fő támogatóink:

DUTRADE DMJV ISD Dunaferr Dunaújvárosi Főiskola

Támogatóink:

Corso Hummel Máté Diabló DDSWEB Campus Étterem Neo Computers Pont Plan Építőipari Kft. Kálvin János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Általános iskola General Big Building Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAFERR DUE DUTRADE FUTSAL CLUB | honlapkészítés: DDSWEB