Oldalsáv

Sikeres válogatott felkészülés Dunaújvárosban

2016. január 24.
Győzelmekkel hangolt a közelgő Európa Bajnokság küzdelmeire a válogatott. Pénteken és szombaton este is határozott, meggyőző játékkal értek el sikert a magyar fiúk Libanon legjobbjai ellen.

Keveset tudtunk az ellenfélről, ahogy ők is rólunk. Két közös pontunk volt a sportág és a szövetségi kapitány nemzetisége a Magyarország-Libanon (4-1) (2-0) futsal válogatott felkészülési mérkőzésen. Közönségszórakoztató mérkőzésen az ennyivel jobb csapat nyert.

Az EB-ra készülő magyar futsal válogatott, kemény edzések után lépett pályára a libanoniak ellen a Dunaújváros Sportcsarnokban. Úgy tűnt, hogy a cél első helyen a felkészülés és nem az eredményesség. Az 21.00 órás kezdés a kontinenstorna tervezett időpontjait mintázta, de a közönség szerencsére vevő volt erre a kihívásra is - szép számban megjelent.

A Dunaferr DF Renalpin FC csapata három játékosa: Horváth Norbert, Hosszú Ádám és Klacsák Bence  is a pályára léphetett, akik mögött a kispadon Fehér Zsolt vezetőedzőnk is dolgozott.

A szakértő közönség meglepve tapasztalta, hogy két spanyol kapitány közül a libanoni csapata vette a kezébe a játék irányítását a mérkőzés elején. Nagy szükség volt Tóth Gyula remek teljesítményére a kapuban. A mezőnyben és a védekezésben is volt már pontosabb a csapatunk.

A játékrész második felére kiegyenlítődtek az erőviszonyok és a gólra, gólokra vártunk. A vendégek szilaj módon estek a mieinknek, akik keménységben is fölvették a kesztyűt.

A remélt vezetés  Dróth és Hosszú Ádám szellemes akciójából született, (1-0) a 13. percben! Innét a magyarok vették át az irányítást, amit a Rábl lövéséből szerzett újabb gólunk is igazolt (2-0) a 16.percben.

Hazai környezetben Hazai környezetben

A két gól némi zavart okozott a vendégek játékában, kapitányuk időt kért. A rövid idő azonban legfeljebb pihenőt jelentett a számukra, mert a mi csapatunk maradt támadásban. Az eredmény változatlan maradt a félidő végéig (2-0).

A magyar csapat lényegesen szervezettebben kezdte a második húsz percet, mint az elsőt. A tempóját sem tudták fölvenni a libanoniak. A nyomásunk ezúttal is góllá érett. Hosszú visszaadta az első góljánál kapott segítséget: remekül tálalt a jól érkező Dróth elé, aki estében is pontosan helyezett a hálóba (3-0) a 27. percben.

A masszív előnyünk felpaprikázta a vendégeket, akik a sokadik eredménytelen támadásuk után végül célba értek. Bár a labdájukat majdnem kipiszkáltuk a gólvonalról, de a játékvezető megadta Serhan szépítő találatát (3:1) a 30. percben.

Csapatunk egy bravúros Harnisch találattal (szinte az alapvonalról lőtte ki a pipát) válaszolt (4-1)! A pazar megoldásra a libanoniak válasza a vészkapus játékrend lett, amivel szép akciókat is vezettek, de a befejezéseik szerencsére rendre pontatlanok voltak.

A felek ismét egymásnak feszülnek a Dunaújváros Sportcsarnokban ma este kilenctől.

Magyarország - Libanon 4-1 (2-0)

Gólszerzők: Hosszú a 13., Rábl a 16., Dróth a 30., Harnisch a 34., illetve: Serhan

Magyarország: Tóth, Klacsák, Horváth, Dróth, Hosszú. Csere: Németh, Dávid, Trencsényi, Szeghy, Rábl, Harnisch, Gál.

Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Libanon: Hamadani, Khair El Dine, Zeitoun, Kobeissi. Csere: Nader, Ossman, Homsi, Elias, Daher, Serhan, Rhyem, Kassan.

Szövetségi kapitány: Paco Araujo.

Gólöröm dunaújvárosi sorral Gólöröm dunaújvárosi sorral

A visszavágóra erősen fölkészült belőlünk a libanoni futsal válogatott. Szerencsére a péntek esti 4-1 után is csak nehezebbé tudták tenni a dolgunkat. Felkészülési mérkőzésen Magyarország – Libanon 4-2 a Dunaújváros Sportcsarnokban szombaton este.

Ezúttal szervezettebben és nagyobb lendülettel kezdtek a vendégek, amire a magyar válogatott kemény letámadással válaszolt és átvette a játék irányítását. Nyitányként Ali Tneich és Dróth borzolta az ellenfél idegeit, majd Harnisch illetve Hosszú is csatlakozott egy hatalmas, de elvétett bombával. A tempó fokozódott, a befejezésekbe mindkét oldalon hibák csúsztak.

A magyar vezetést Klacsák indításából Dróth Zoltán szerezte meg (1-0) a 8. percben. A hangulat paprikássá vált, megkezdődött a kölcsönös keménykedés a küzdőtéren. A libanoniak egyenlítésére sem kellett sokat várni: Ahmad Khair El Dine dicséretesen küzdötte át magát a védelmünkön és a hálónkba vágta a labdát 1-1 a 11. percben. Az akciók nagy tempóban folytatódtak.  Előbb Ali Tneich, majd Harnisch veszélyeztetett utóbbi egy hatalmas kapufával.

Az eredménytelen játékot Sito Rivera időkéréssel törte meg a 13. percben. A folytatást vészkapussal kezdtük meg. A fölényt egy jól előkészített akcióból született Dróth bomba és Gál István tízméteres lövése mutatta, ami védhetetlennek bizonyult 2-1 a 15. percben.

A vendégek Ali Homsi, majd azn üres kapunkra emelő Hassan Zeitoun révén próbálkoztak – eredménytelenül veszélyeztettek. A magyarok lendületben maradtak.   Válaszul a líbiai  kapitány Paco Araujo is időt kért a 18. percben. A vészkapusos létszámfölényüket sem tudták eredményre váltani, maradt a 2-1 a félidei eredmény.

A szünet után a közönség nagy örömére a csapatok ugyanott folytatták, ahol abbahagyták: gólra törő nagy lendülettel. A vendégek Hosszúnak a kapu mellé vágódott bombája után sóhajthattak fel a 27. percben, majd ők jöttek kemény akciókkal.

A túlfeszített hangulatot Paco Araujo az ellenfél kapitánya rosszul tűrte és a 28.percben kiállították. Még ebben a percben Harnisch villant és 10 méteres lövésére már nem volt orvossága a vendégeknek 3-1.

A libanoni mester rövid pihenő után a lelátóról tartotta tűzben a csapatát, ami sorozatos akciókban és végül Ali Tneich közelről pattintott góljával érett be 3-2 a 32. percben! A lendületüket öt perc múlva Sito Rivera időkéréssel csillapította.

Játékunk szervezettebbé vált, Dróth és Hosszú is veszélyeztetett. A libanoniak játékosát Ali Homsit kiállították a 38. percben amire a vészkapusos játékukkal válaszoltak.

A jókedvű finálét Trencsényi biztosította, aki a saját térfeléről elegánsan emelt a vendégek üres kapujába 4-2 a 38. percben. A libanoniak az utolsó percekben is rohamoztak, de a mieink állták próbát és maradt a 4-2!

Pénteken magabiztos, szombaton harcos győzelmet arattunk Libanon válogatottja ellen.

Magyarország-Libanon 4-2 (2-1)

Magyarország: Tihanyi Csaba – Klacsák Bence, Németh Péter, Dróth Zoltán, Harnisch Ákos

Cserék: Tóth Gyula, Öreglaki Norbert, Dávid Richard, Trencsényi János, Horváth Norbert, Szeghy Szabolcs, Rábl János, Hosszú Ádám, Gál István,

Edző: Sito Rivera

Libanon: Ghadi Abi Akl, Ahmad Khair El Dine, Ali Homsi, Mohamad Kobeisi, ali Tneich

Cserék:Hussain Hamadani, Tarek Tabbouch, andre Nader, Mohamad Ossman, Hassan Zeitoun, Kamel Elias, ali Daher, Moustafa Serhan, Moustafa Rhyem, Kassem Kassan.

Edző: Paco Araujo

Gólszerző: Dróth Zoltán 3., Gál István 14., Harnisch Ákos 28., Trencsényi János 38., illetve Ahmad Khair El Dine 11., Ali Tneich a 32. percben

 

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB