Oldalsáv

Magyar Kupa mérkőzéssel kezdjük az új évet

2016. január 3.
Vége a téli szünetnek - újra tétmérkőzésen pattog a futsal labda Dunaújvárosban. A Dunaferr DF RENALPIN FC csapatára komoly erőpróba vár: a Futsal Magyar Kupa küzdelmeiben hazai pályán fogadja a SWIETELSKY HALADÁS VSE valószínűleg a revansvágytól is feltüzelt kiváló legénységét 2016.01.07- én, csütörtökön 18.30- as kezdettel.

Az év első hazai tétmérkőzéseként máris riválisok feszülnek egymásnak a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A legjobb 8 közé 7 első osztályú, és 1 másodosztályú csapat került be. Az NB II. képviseletében a Ferencváros kap most lehetőséget, a TF, és a BME együttesek feletti diadallal. Csapatunk kisorsolt ellenfele, a Gödöllő visszalépése miatt sajnos játék nélkül jutott el idáig. Így tehát a továbbjutás számunkra két mérkőzésen dől el. 

A sorsolást megelőzően Fehér Zsolt vezetőedzőnk a futsalhungary.hu- nak adott nyilatkozatot: „Nem örülünk neki, hogy nem tudtunk játszani az előző körben, jó lett volna pályára lépni! Természetesen nagyon várjuk a sorsolást. Bízom benne, hogy be tudunk kerülni a legjobb 4 közé! Egy dolog biztos, hogy kiélezett kemény csaták lesznek majd! A Fradi NB II.-es tagsága ellenére is könnyen bejutott a 8 közé, ez is mutatja, hogy idén nagy terveik vannak. A Győr nagyon kimagaslik az idei bajnokságban, így aki őket kapja, kevés eséllyel száll harcba! Nincs külön kívánságom, hogy ki ellen szeretnénk játszani! Egy dolog biztos, nagyon szeretnénk bekerülni a finálé fourba!” 

A Győrt tehát elkerültük, de a már megismert Haladás elleni két forduló is kemény erőpróba lesz a javából. Valószínűleg mindkét csapatot fűti a természetes sportemberi akarás: a minden meccsen nyerni akarás elszántsága, továbbá a mieinket nyilván a bizonyítási vágy is: megmutatni mindenkinek, hogy nem volt véletlen az évzáró bajnoki diadal. A Haladást sem akármilyen fából faragták: láthattuk, hogy az utolsó pillanatig szisztematikusan kizárólag a győzelem érdekében küzdenek. Legutóbb is gólzáporos, rendkívül izgalmas mérkőzésen szurkolhattunk.

Gyurcsányi Zsolt (balra) Fekete Róbert (jobbra) Fotó: Unger Tamás (vaol.hu) Gyurcsányi Zsolt (balra) Fekete Róbert (jobbra) Fotó: Unger Tamás (vaol.hu) Gyurcsányi Zsolt, a Haladás játékosa - szintén a sorsolást megelőzőena futsalhungary.hu- nak így nyilatkozott: „Nyilvánvaló, hogy két csapatot szeretnénk elkerülni: a Győrt és a Berettyóújfalut, így több esélyünk lenne a négy közé kerülni. Nyírgyulajt a távolság miatt tudnánk mellőzni, ha kívánság alapján működne a dolog.  Most nagyon erősek vagyunk, egyben van a csapat, ezért van esélyünk a négy közé jutni. De ha mégsem lesz így, a bajnokságban menetelünk tovább és küzdünk, hogy a tavalyi bronzot mindenképp megőrizzük.”

Nos, Gyurcsányi kívánsága az ellenfél ügyében teljesült. Arra, hogy vajon a mi csapatunk lenne-e az álom csapatuk - erre a csütörtöki játék napon, illetve majd január 20-án Szombathelyen, a visszavágón fog fény derülni.

Addig is, és ott is: Hajrá Újváros, hajrá Dunaferr!

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB