Oldalsáv

Ez egy igazi kupameccs volt!

2016. január 8.
Amikor a csapatok küzdelme két mérkőzésen dől el: minden villanásnak és a kis előnyöknek is nagy jelentősége van. Ilyen taktikus csatát vívott egymással a futsal Magyar Kupában a DUNAFERR DF RenAlpin FC és a Swietelsky Haladás VS a Dunaújváros Sportcsarnokban 2016.01.07-én. Az első forduló a mieink 2:1-es győzelmét hozta.

Ez nem a bajnokság - ez a Kupa sorozat, mondogatták a szurkolók, akik ismét egy nagy csatát vártak a két kitűnő csapattól. A mérkőzés óriási tempóban kezdődött és ez a záró sípszóig tartott. 

A két csapat egy-egy gyors kapusteszttel indított: először Reveland majd Tyukász mutatta be, hogy készen áll az erőpróbára. Ezt követően már nem voltak ilyen pontosak a célzások, hiszen előbb a hazai csapatból Schrancz, majd Hosszú lövése kerülte el a kaput.  

A vendégek rendezték a soraikat és egy időre mezőnyfölénybe kerültek. Öreglaki közeli bombája már a nagy elszántságot tükrözte a 7. percben, majd Németh tette próbára Reveland aznapi formáját. Az igyekezet és a nagy küzdelem Öreglaki számára a sárgalapot hozott a 8. percben

Küzdelmes percek után végre egy igazi futsal csemege következett. Egy elegáns Schrancz – Horváth összjáték után az utóbbi helyezett a hálóba – 1:0 a 11’ percben!

A hazai vezetés még nagyobb tempóra ösztökélte a vendégeket. Az egyenlítés lehetősége Vidák lábában volt, de Revenák mesterien hárított. A tempó tovább fokozódott a vendégek szöglethez is jutottak – a helyzetük azonban kimaradt.

Ebből építkezett egy gyors kontrával a Dunaferr! Klacsák nagy tempóval lépte át a pályát és pontosan továbbított Hosszúnak, aki most nem a bombát, hanem egy szellemes megoldást választva helyezett a hálóba – 2:0 a 18. percben!

A hazai előny sem fékezte a Haladást, továbbra is gólra törően harcoltak. A hajrá is az övék volt: egy gólt ígérő helyzetet hozott nekik a Gyurcsányi – Öreglaki akció, ám a mesteri emelést Reveland szögletre hárította. Ezt a lehetőséget szintén Öreglaki válthatta volna gólra, de a lövése a kapufát találta telibe. A szünet következett.

A pihenő jót tett a feleknek, akik a kezdeti hatalmas iramban folytathatták a játékot. Az első percek a Dunaferré voltak, de a Haladás fölvette a kesztyűt és ismét szükség volt a Reveland bravúrokra.

Ezt bizonyítja Öreglaki veszélyes lövése is. A vendég nyomás tovább fokozódott, már a bravúr kapusunk is verve volt, a Haladás gólját ezúttal Fekete akadályozta meg a 23. percben. Az ezt követő gyors hazai kontrából ismét Fekete építkezett a legjobban: elegánsan tálalt Aradi elé, aki a „100”-as helyzetben a kapufát találta el.

A túlfűtött hangulat egyik negatív hozadéka lett Fekete sárgalapja a 28. percben!

És ismét a Haladás következett: sokat ígérő szabadrúgás kombinációjuk lövése újból a kapu mellé szállt. Góljuk azonban már erősen érett, amit végül Németh szerzett meg és találatával beállította a végeredményt 2:1 a 32. percben!

Egyik fél sem elégedett meg az állással. A vendégek megállíthatatlanul rohamoztak, Vidák előtt ott állt az egyenlítés lehetősége is, de a mieink állták a nyomást! 

Bőven hozott izgalmakat a hajrá is. Nagy egy remek szóló után, védőkkel a nyakában lőtt a kapura, amit Tyukász hárított a 34. percben.   Ezt követően Fekete mutatott be egy mesteri cselsorozatot, amire a koronát azonban nem tudta fölrakni, hiszen a könnyed lövése kívülről érte a kapufát. A hajrára még jutott egy hazai sárga lap, amit Varga Csaba kapott a 37. percben.

A Haladás időt kért utolsó fél percre. A játékot azonban Angulo Lopez Marco Antonio vezetőedző és a játékvezető vitája, valamint az előbbi kiállítása miatt, csak némi huzavona után tudták folytatni.   Ezt a kis időt azonban a Dunaferr könnyedén átvészelve megőrizte a vezetését és 2:1-es eredménnyel utazhat a Magyar Kupa mérkőzés visszavágójára, amelyre Szombathelyen, január 20-án kerül sor. 

A furcsa finálé még két sárgalapot hozott a vendégeknek: Gyurcsányi és Vidák is elnyert belőle egyet - egyet. 

Vélhetően a nagy tét miatt a góllövéses tűzijáték ezúttal elmaradt. A rengeteg kidolgozott, de elhibázott, vagy kivédekezett helyzetek napja is volt az első forduló. A 2:1-es végeredmény valószínűleg mindkét félnek nagyon értékesnek számít.  

Kemény csata vár a mieinkre Szombathelyen? Természetesen. Ez is az volt. 
Ott is helyt fognak állni!

Dunaferr DF Renalpin FC – Swietelsky Haladás VSE 2-1 (2-0)

Dunaferr DF Renalpin FC: Reveland Zoltán – Klacsák Bence, Schrancz Balázs, Fekete Róbert, Hosszú Ádám. Cserék: Hegedűs Ferenc – Aradi Csaba, Bognár Bálint, Nagy Attila, Varga Csaba, Horváth Norbert, Ivacs Gábor. Vezetőedző: Fehér Zsolt

Swietelsky Haladás VSE: Tyukász Péter – Hajmási Milán, Horváth Péter, Gyurcsányi Zsolt, Hegyesi Zsolt. Cserék: Matyi Benjámin - Nagy Tamás, Vidák Balázs, Öreglaki Norbert, Németh Péter, Rácz Bence, Németh Erik, Sipos Gergő, Molnár Milán. Vezetőedző: Angulo Lopez Marco Antonio.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB