Oldalsáv

Egy kemény hét után

2016. január 27.
A Dunaferr DF RENALPIN FC válogatott különítményének kemény hét áll a háta mögött. Bajnoki forduló, kupa meccs és a válogatottbeli dupla mérkőzés. Horváth Norberttal az erőpróba részleteiről beszélgettünk.

Horváth Norbert (pirosban) Horváth Norbert (pirosban) bt: Az elmúlt héten valami nagyon nehéz feladat állt előttetek, ha jól számolom négy meccsetek volt ugye?

HN: Pontosan! Nekem nem is volt olyan egyszerű, mivel húzódással bajlódtam. Nem mondom, hogy a kedvenc heteim közé fogom sorolni, de hál’ Istennek túl vagyok rajta.

bt: Az első mérkőzést nem is dörgölted végig – talán óvatosságból?

HN: Igen, a Csömör ellen már 3:0-nál már lejöttem, úgy gondoltam, hogy akkor már nem kellett igazán a játékom, pihentettem a lábamat.

bt: Ezután következett egy vereségünk, amit mi a nézőtérről úgy ünnepeltünk, mint egy diadalt szokás… Belülről milyen volt?

HN: Belülről egy nagyon nehéz mérkőzés volt, mivel a Szombathely nagyon megnehezítette a dolgunkat. Aznap felülmúltak bennünket a játékban, de szerencsére így is tovább tudtunk jutni a Final Fourba.

bt: Az utolsó néhány percben, amikor vészkapussal játszottatok, valami gyönyörű figurával, halálos higgadtan lőttetek egy gólt. Kívülről úgy látszott, mintha az egy könnyű játék lenne. Ebben rengeteg gyakorlás volt?

HN: Fehér Zsolt vezetőedzőnk a szombathelyi mérkőzés előtt felkészített bennünket az 5:4-es játékra. Pontosan ezt a figurát gyakoroltuk be és a mérkőzésen szenzációsan sikerült.

bt: Ezután jól ki sem nyújtottad magadat és máris jött a válogatottbeli kihívás. Azt talán már nem is kívántátok?!

HN: Kemény volt. A hétfő – szerdai meccsek után csütörtökön kettőt edzettünk, majd  pénteken – szombaton egy-egy mérkőzés következett. Úgy gondolom, hogy jól sikerültek, mivel két győzelemmel hangoltunk a folytatásra. Már nagyon várom, hogy mi sül ki az EB-n!

bt: Képzeld el a lelátón a nézők azt mondtuk „ ó, hát Libanonnal semmi baj sem lehet, az egy könnyű ellenfél lesz!” Nekem nem tűnt annak, de te vagy a profi, neked milyen volt?

Horváth Norbert  (középen) Horváth Norbert (középen) HN: Abszolút nem volt könnyű ellenfél. Nagyon felkészült brigád a Libanoni válogatott, technikailag szenzációsak. Belülről nézve nagyon nehéz volt ellenük játszani, hiszen alacsony súlypontúak és technikásak voltak és jól küzdöttek. Szerencse, hogy kétszer is diadalmaskodni tudtunk ellenük.

bt: Amikor a két mérkőzés után Sito mestertől érdeklődtem reméltem azt mondja: most a fiúk elmennek öt-hat nap pihenőre, de nem! Már hétfőn-kedden komoly tréningek zajlottak itt Dunaújvárosba a csapatnál ugye? 

HN: Nos igen. Aktívan kell töltenünk a pihenő időt, mert nagy megmérettetés vár ránk, edzenünk kell, nem szabad leállni.

bt: Kecskemétre mentek edzőtáborba. Ott is játszotok valakivel?

HN: Ott már nem lesz ellenfél, ott már csak edzünk. a libanoni válogatott elleni volt az utolsó felkészülési mérkőzésünk az EB előtt. Innét már csak a további edzések, majd a kontinensviadal vár bennünket.

Balogh Tamás

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB