Oldalsáv

Alapszakasz-rájátszás

2016. január 17.
A bajnokság lebonyolítási rendje szerint az alapszakasz mérkőzései után kezdődnek majd a rájátszás küzdelmei. Nézzük, mit kell tudni a további küzdelmekről a versenykiírás szerint.

Alapszakasz 14-18. fordulói Alapszakasz 14-18. fordulói A bajnokság jelenleg a 14. fordulónál tart. Az alapszakasz összesen 18 fordulóból áll. Csapatunkra még öt mérkőzés vár a bajnokság ezen részében (lásd képünk).

A bajnoki szezon első részében, az úgynevezett alapszakaszban a csapatok, "hagyományos" oda-visszavágós rendszerben döntenek a helyezésekről. Az így kialakult erősorrend szerint a tabella első hat helyezett csapata a felsőházi (felső-ág) rájátszásban folytatja a küzdelmeket a 7-10. helyezettek az alsóháziban (alsó-ág).

A rájátszás lebonyolítási rendje eltér az alsó és felső-ágon. Nézzük először a felső-ágat. A versenykiírás szerint ide a csapatok az alapszakaszban elért helyezéseknek megfelelően visznek pontokat magukkal. Az alapszakasz első helyezettje 7 pontot, a második helyezett 5 pontot, a harmadik helyezett 4 pontot, a negyedik helyezett 3 pontot, az ötödik helyezett 2 pontot, a hatodik helyezett 1 pontot visz magával. A felső-ágon egy teljes bajnoki kört, oda-visszavágós rendszerben, játszanak a csapatok, azaz itt 10 forduló vár a résztvevőkre. A végeredmény pedig a hozott és a szerzett pontok összegéből adódik össze és így alakul ki a végső bajnoki sorrend, azaz innen kerül ki a bajnok, az ezüstérmes és a bronzérmes alakulat.

Az alsó-ágon a 7-10. helyezett csapatok, kétszer oda-visszavágós rendszerben játszanak 12 fordulót. Hasonlóan a felsőházhoz az alsóházba is visznek magukkal pontokat a csapatok az alapszakaszban elért helyezéseknek megfelelően. Az alapszakasz hetedik helyezettje 5 pontot, a nyolcadik helyezett 3 pontot, a kilencedik helyezett 2 pontot, a tizedik helyezett 1 pontot. Az alsóház végeredménye, hasonlóan a felsőházhoz, a szerzett és vitt pontok összegéből adódik össze. Ezután a bajnoki tabella utolsó, tizedik helyezett csapata kiesik az első osztály küzdelmeiből, az NB2 bajnoka pedig feljut az NB1-be. A kilencedik helyezett együttes osztályozó mérkőzést játszik az NB2 második helyezettjével és a két mérkőzés párharcának győztese kezdi meg a 2016/2017-es szezont az első osztályban. 

http://dokumentumtar.mlsz.hu/

 

Zemankó Zoltán

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB