Oldalsáv

VENDÉGSIKER A PRESZTÍZSRANGADÓN

2015. október 26.
A címvédő és eddig a pontvadászatban hibátlan Rába ETO hazai környezetben, fordulatos mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a győriek korábbi pályaedzője, Fehér Zsolt által irányított Dunaújvárostól.

A PÁLYAEDZŐ LEGYŐZTE A MESTERT ! A PÁLYAEDZŐ LEGYŐZTE A MESTERT !

Rába ETO-Dunaújváros 5-7 (2-2)
Győr, NB I-es férfimérkőzés, 200 néző. V.: Baghy, Gál P.

ETO: Matkovics - Rick, Harnisch, Juanra, Dróth. 
Csere: Alex, Amrani, Lódi, Seidler, Drahovsky, Sáhó, Farkas B., Jakatics, Alasztics. 
Edző: Jordi Illa.

Dunaújváros: Hegedűs F. - Schrancz, Horváth Sz., Horváth N., Klacsák. Csere: Nagy A., Ivacs, Hoszú, Fridrich, Bognár B., Hajnal, Huber, Fekete R., Reveland. 
Edző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Alex (10.), Dróth (20.), Drahovsky (27., 29., 29.), ill. Fekete (4., 36.), Hosszú (5., 30., 36.), Klacsák (24., 34.).

Kiállítva: Horváth Sz. (10.).

A győriek bombaformában várhatták a találkozót, ám nem mehettek biztosra a Dunaújváros ellen, hiszen a forduló előtt harmadik helyen álló ellenfél is jól teljesített eddig a bajnokságban. Ráadásul a vendégek kispadján az a Fehér Zsolt ült, aki az elmúlt szezonban még az ETO pályaedzője volt, tehát jól ismeri a Rába-parti csapatot.

Nem is kezdett rosszul a láthatón nagy elszántsággal pályára lépő Dunaújváros, kiegyenlített első percek után egy szögletet követően ugyanis a vendégcsapat jutott előnyhöz. Sőt, egy perc múlva átlövésből még növelni is tudta előnyét a Dunaújváros. (0-2). Magasabb fokozatra kapcsolt az ETO, melynek eredményeképp sikerült közelebb zárkózni. Gyorsan jöhetett volna az egyenlítés, de az ETO nem tudott kihasználni egy kétperces emberelőnyt. Ahogy a Dunaújváros sem egy hatméterest, Hosszú büntetőjét Matkovics védte. A játékrész utolsó percében Dróth sokadik hatalmas bombáját aztán már a nagyszerű napot kifogó vendégkapus sem tudta hárítani, így 2-2-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

Összeszedettebben kezdte a második félidőt az ETO, egy kontrából mégis a vendégek találtak a kapuba. Három perc múlva Drahovsky egyenlített, majd ugyanő két gyors találatot is szerzett, s  máris két góllal vezetett az ETO. (5-3). Egy megpattanó szabadrúgásból jött vissza a meccsbe a Dunaújváros, amely nem adta fel, s hat perccel a vége előtt egyenlített, sőt egy átlövésből a vezetést is megszerezte. (5-6). Vészkapusra váltott az ETO, de labdát vesztett, s ezt a vendégcsapat újabb góllal büntette. A győriek bár végigtámadták a hátralévő négy percet, közelebb kerülni sem tudtak, s a szezonban először vereséget szenvedtek.

A rendkívül elszánt, s taktikusan futsalozó vendégcsapat összességében megérdemelt győzelmet aratott a helyenként fáradtnak tűnő ETO ellen.

Jordi Illa: - Nem voltunk frissek, sokszor hoztunk rossz döntéseket. Bár összességében nem játszottunk rosszul, s tudtuk, hogy a Dunaújváros jól kontrázik, nem sikerült ezt mindig levédekeznünk, s emellett az ellenfél kapusa is remekül védett.  Nagyon fontos, hogy most talpra álljunk, pénteken egy újabb nehéz találkozó vár ránk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fehér Zsolt: - Nagyon boldog vagyok, hogy Győrben tudtunk nyerni! Egy nagyon változatos mérkőzés volt! Kétgólos hátrányból föl tudtunk állni, ami azt mutatja, hogy igazi csapat voltunk a mai nap folyamán! Nem törtünk meg, sőt mi kezdtük irányítani a játékot! A mai nap mindenben felülmúltuk az ETO-t, játékban, akaratban, alázatban. Büszke vagyok a csapatra, hogy egy ilyen erős Győr ellen ma győzni tudtunk! Sok sikert kívánunk az ETO-nak a BL-ben való szerepléshez! Hajra magyarok!

 

Szeitz Tibor
futsalhungary.hu

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB