Oldalsáv

Továbbjutás meccs nélkül

2015. október 15.
Elmarad a Gödöllő elleni kupameccs, így a Dunaferr Df Renalpin FC csapata játék nélkül jut(ott) tovább a sorozat következő fordulójába. Együttesünk volt vezetőedzője szerint a kupameccs elmaradásáért mi vagyunk a hibásak, szerintünk nem, de a lényeg ettől még nem változik.

A történetet Baranyai Pál a Gödöllőiek jelenlegi és a mi csapatunk korábbi edzője a Gödöllői Hírek Online hasábjain így vezette fel: „Igen, a hírek sajnos megfelelnek a valóságnak, a csapat a továbbiakban nem vesz részt az idei kupasorozatban.  Sajnos, nagyon egyszerű, de annál szomorúbb okai van a visszalépésnek. A második fordulót október 14-én, szerdán kellett volna lejátszani, de akkor nekünk nincs olyan teremkapacitásunk, ami megfelelne a szövetség előírásainak. Tekintettel arra, hogy a versenykiírás lehetőséget ad az időpont-módosításra, a vezetőség ennek érdekében minden lépést megtett. Mivel mi bajnoki- és kupamérkőzést csak pénteki napon tudunk játszani, ezt jeleztük a Dunaújváros vezetőinek.

Baranyai Pál (balra) a Dunaferrt hibáztatja! Baranyai Pál (balra) a Dunaferrt hibáztatja!

Négy alternatív, pénteki időpontot (október 9., 16., 23. és 30.) adtunk meg, de ők teljesen elzárkóztak a pénteki játéknap elől. Csak olyan napokat tudtak volna elfogadni, amikor nekünk nincs szabad teremlehetőségünk. Hiába nyomatékosítottuk ezt többször is, nem voltak hajlandók belemenni a pénteki játéknapba. Felmerült a pályaválasztói jog felcserélése, de nem szerettük volna szurkolóinkat megfosztani attól, hogy NB I-es élcsapatot lássanak Gödöllőn játszani. Csak remélni tudom, hogy nem a személyem miatt alakult ki ez a helyzet. Bár, nagyon másra nem tudok, tudunk gondolni. (Baranyai Pál az elmúlt szezonban az NB I. ötödik helyén végzett Dunaújváros vezetőedzője volt – a szerk.) Hacsak arra nem, hogy a Dunaújváros keretében van 2-3 olyan játékos, aki az osztrák sokadosztályú bajnokságot előnyben részesíti a futsal Magyar Kupával szemben, és az ellenfél vezetősége úgy ítéli meg, hogy az NB I. jelenleg második helyezett csapatának kerete így már nehezebben venné fel a versenyt csapatunkkal. Mindenesetre, ez a feltételezés büszkévé tesz, mert ebből is látszik, hogy fiatal együttesünknek milyen híre van a hazai futsal életben.”

A történekről Zemankó Zoltán a Dunaferr DF Renalpin FC operatív vezetője is nyilatkozott, s a közleményt most betűhíven megosztjuk olcvasóinkkal.
"A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos játéknapokat határoz meg mind a futsal bajnoki, mind pedig a kupaküzdelmekre vonatkozóan. A hatályos szabályozás szerint ettől eltérhetnek az ellenfelek, ha arról közöttük konszenzus születik. Ez egy általános, jól bevált gyakorlat, hiszen bármelyikünkkel előfordulhat extrém dolog, amely akadályozza a pályára lépést, egy-egy mérkőzés megrendezést. Erről azonban azt gondolom, hogy minden esetben az edzővel egyeztetett vezetői döntést igényel, hiszen ez egyúttal komoly szervezési, sőt, anyagi kérdés is. A Gödöllő - Dunaújváros futsal kupamérkőzés kiírás szerinti hivatalos játéknapja október 14., szerda. A gödöllői futsal-csapat technikai vezetője néhány napja felvette a kapcsolatot csapatunk technikai vezetőjével, melyben kérte, hogy változtassunk a játéknapon az ő teremhiányuk miatt, módosítsuk azt október 9-ére. Ez a dátum több okból sem volt megfelelő számunkra, de természetesen megértettük és átéreztük a Gödöllő problémáját, így kompromisszum készen, alternatívaként – írásban is - több lehetséges megoldást is felajánlottunk számukra, hogy a mérkőzést le tudjuk játszani és a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése.

Zemankó Zoltán (jobbra) szerint mindent elkövettek azért, hogy legyen meccs! (képek: DO-archív) Zemankó Zoltán (jobbra) szerint mindent elkövettek azért, hogy legyen meccs! (képek: DO-archív)

1. Rendezzük meg a mérkőzést az eredeti időpontban, de mivel Gödöllőn nincs szabad terem, így Dunaújvárosban. Ezzel kapcsolatban biztosítjuk a helyszínt és vállalunk minden ezzel összefüggő költséget.
2. Rendezzük meg a mérkőzést egy másik, a kiíráshoz közeli időpontban. Ezzel kapcsolatban több időpontot is felajánlottunk a Gödöllő számára: október 7-8., október 12-13-14-15. Természetesen, ha kell, ezeken a napokon is tudjuk fogadni ellenfelünket Dunaújvárosban is.

A felajánlott megoldásokra hivatalos választ nem kaptunk, így csapatunk programjában a Gödöllőn lebonyolítandó kupamérkőzés szerepelt 2015.10.05-én hétfőn 16.17-ig. Az MLSZ határozatát, miszerint: a Gödöllő futsal – csapatát a 2015/2016-os futsal Magyar Kupa küzdelmeiből kizárják, ekkor kaptuk meg. A határozat a fellebbezési lehetőség miatt egyelőre nem jogerős.

Friss fejlemény: a gödöllői klub vezetése nem élt a fellebbezési jogával, így a visszalépés okán elrendelt kizárásról szóló határozat jogerőre emelkedett. „

A megtett javaslatainknak természetesen van írásbeli nyoma is.

Roppant sajnálatos, hogy egy hangulatos futsal kupa meccs helyett egy kis sárdobálásra került sor.

Reméljük hihető, hogy a csapatunk nem óhajtott kitérni a valószínűleg jó formában lévő másodosztályú Gödöllő elől, ami egy kiváló lehetőség lett volna a következő komoly tétmérkőzésünkre való felkészülésben is. Így a kupahéten egy edzőmérkőzés fog szerepelni a programunkban.

Reméljük az is hihető, hogy nincs okunk nehézzé tenni bármelyik csapat fejlődését, illetve a vezető edzőjük bizonyítási lehetőségét sem. Ezért is vállaltuk át a nálunk lebonyolítandó mérkőzés rájuk eső terheit is.

Nyilván megértjük, hogy a gödöllői szurkolók is minél több magas színvonalú futsal mérkőzést szeretnének látni. Kívánjuk, hogy részük legyen benne.

Azt, ahogy a külföldön is helytálló játékosaink minősítése szóba került szomorúnak, de érdemi reakcióra méltatlannak találjuk."

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB