Oldalsáv

Bravúros döntetlen idegenben

2015. október 2.
Remekül játszott, s megérdemelten szerzett pontot a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu otthonában a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata.

A tavalyi bajnokság második helyezettjének otthonában, Berettyóújfalun lépett pályára ma este fél nyolctól a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata. Rendkívül nehéz mérkőzés várt tehát Fehér Zsolt tanítványaira, akik szerették volna szép eredménnyel feledtetni szombathelyi kisiklásukat.

A mérkőzés elején nem is sokat teketóriáztak a csapatok, azonnal egymásnak estek, így bőven akadt feladata mindkét oldalon a kapusoknak. Előbb Rábl ziccerét védte Reveland, majd Klacsák és Horváth hagyott ki egy-egy nagy lehetőséget, míg az első öt percet a Dunaferr kapusának újabb bravúrja zárta. A nagy iramot hozó első felvonás derekán egy szép szabadrúgás kombinációból Rábl szerezte meg a vezetést a vendéglátóknak, mely után időt kellett kérnie Fehér Zsoltnak, hogy egy kicsit megnyugtassa tanítványait (1-0). Két kihagyott dunaújvárosi lehetőség után ismét magához kellett rendelnie a csapatot a szakvezetésnek, s az újabb pauza után fölénybe került a Dunaferr, mely Hajnal bombájával végre egalizálni is tudott (1-1). Arról, hogy a szünetre mégse 1-1-es állással vonulhassunk, a hazaiak légiósa, Klochko gondoskodott, aki az utolsó előtti percben egy távoli lövéssel vette be a mieink kapuját, így a térfélcsere előtt az MVFC állt közelebb a sikerhez (2-1).

A fordulás után jobban kezdett együttesünk, mely Schrancz Balázs remekbe szabott találatával a 23. percben másodszor is egyenlített, de a remek napot kifogó Rábl azonnal visszavette a vezetést együttesének (3-2). Erre is volt válasza azonban a Dunaferrnek, mely Schrancz pazar átlövésével ismét egyenlített, így az utolsó tíz perchez érve még mindig teljesen nyílt volt a meccs (3-3). A véghajrához közeledve egyre keményebbé vált a csata, gyűltek a faultok mindkét oldalon, s a 35. percbe ez a mieinknek hozott nagy esélyt, hiszen büntetőt rúghattunk, melyet Hosszú Ádám lőtt laposan a kapu közepébe, így a mérkőzésen először nálunk volt az előny (3-4). Gyorsan le is hozta kapusát a hazai csapat, s az emberfölénnyel pillanatok alatt élni is tudtak: négy perccel a lefújás előtt még mindig lehetetlen volt megjósolni, hogy ki örülhet majd a végén (4-4). A vendéglátók továbbra is fórban támadtak, mindent elkövettek a győztes gól megszerzéséért, de a Dunaferr kiválóan védekezett az utolsó percekben, s végül nagyon értékes, 4-4-es döntetlent ért el a tavalyi ezüstérmes otthonában.

MVFC Berettyóújfalu – Dunaferr DF Renalpin FC 4-4 (2-1)

Gólszerzők: Rábl 2, Klochko, Gál, illetve: Schrancz 2, Hajnal, Hosszú.

Dunaferr DF Renalpin FC: Reveland, Schrancz, Horváth Sz., Horváth N., Klacsák. Csere: Nagy, Ivacs, Hosszú, Aradi, Bognár, Hajnal. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB