Oldalsáv

Markáns, bátor célok a Renalpinnál

2015. július 21.
Jó hangulatban kezdte meg felkészülését az NB I 2015/2016-os szezonjára a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapata, melynek kerete alaposan átalakult az elmúlt szezonhoz képest, de a cél egyértelműen az, hogy még előrébb lépjen az erős hazai mezőnyben.

Megkezdte a felkészülést az új szezon kihívásaira a Dunaferr DF Renalpin FC felnőtt futsal csapata is, mely ma délután tartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját a Campus étterem különtermében. A végig kiváló hangulatú, játékos elemekkel tarkított rendhagyó találkozón a csapat vezetése mellett természetesen jelen volt Fehér Zsolt, együttesünk új vezetőedzője, valamint a frissen igazolt játékosok is.

A tájékoztató bevezető szakaszában Budavári Árpád, a Dunaferr DF Renalpin FC csapatának stratégiai vezetője szólalt fel, kiemelve azt, hogy támogatóik mindent biztosítanak ahhoz, hogy a dunaújvárosi futsal fejlődése továbbra is töretlen maradjon.

- Jól sikerült az elmúlt évünk, de ezzel pont addig illik dicsekedni, amíg véget nem ér, meg voltunk elégedve vele, meg is ünnepeltük, ahogy illik, de már ez előtt belefogtunk abba, hogy megtervezzük csapatunk 2015/2016-os szezonját. Régi vágyunk volt, hogy Fehér Zsolt, aki még anno az NB II rájátszásában segített minket, velünk tartson a jövőben, s az, hogy őt már most ide tudtuk csábítani, különösen nagy öröm számunkra. Sokat egyeztettünk vele korábban is a lehetséges közös útról, a szakmai koncepcióról, s azokról a személyekről, akikről ő azt gondolta, hogy a munkáját itt tudnák segíteni.

Így alakult ki az az elképzelés, hogy legyen itt egy olyan csapat, mely fiatal magyar játékosokból áll és nagy célok elérésére lehet képes három-négy éves időintervallumon belül. Ehhez persze meg kellett teremteni a hátteret, vagyis azt a támogatói kört kialakítani, melyre támaszkodva nyugodtan dolgozhatunk mi is. Fő támogatóink, vagyis a dunaújvárosi önkormányzat, az ISD Dunaferr Zrt., a Renalpin Kft., valamint a Dunaújvárosi Főiskola mellett egyéb szponzoraink biztosítják azt a biztos hátteret, aminek köszönhetően bátran, hosszú távra tervezhetünk.

Ugyanilyen fontos persze a szakmai vonal is, s mint azt Budavári Árpád elmondta, az idei keret kialakításánál egyértelműen figyelembe vették csapatunk új szakvezetőjének kívánságait.

"Leginkább Fehér Zsolt instrukciói alapján kerestük meg azokat a játékosokat, akik beleillenek a koncepciónkba, így került hozzánk az Aramisból Horváth Norbert és Szabolcs, Hosszú Ádám és Klacsák Bence, Győrből Bognár Bálint, Piliscsabáról Hajnal Róbert, míg Veszprémből Reveland Zoltán, aki nem csak játékosként, hanem kapusedzőként is segíti majd együttesünket. Az is nagy öröm számunkra, hogy az eddigi játékoskeret zömét, azon belül a dunaújvárosi magot együtt sikerült tartani, ami nem csak azért fontos, mert jó játékosokról van szó, hanem azért is, mert a nézőink, szurkolóink szeretnék látni a helyi erőket is a csapatban. Így alakult ki az a szakmai közeg, ami alapján azt mondhatom, hogy a tavalyinál erősebb csapatunk lehet, s emellett markáns és bátor célokat tűzhetünk ki magunk elé a jövőben is. Idei célunk újra a felsőház elérése, s ezen belül a lehető legjobb helyezés megszerzése lesz, de három-négy éves távlatban már egyértelműen a dobogó, annak valamelyik felsőbb foka lehet számunkra a cél. Éppen ezért a most idehozott játékosokban sem egy évig gondolkodunk, hanem hosszabb távon, s reményeink szerint mindannyian be is váltják a hozzájuk főzött reményeinket." – fogalmazott a Dunaferr DF Renalpin FC stratégiai vezetője.

A csapat operatív vezetője, Zemankó Zoltán szerint kezdeti céljaikat sikerült elérniük, s mint azt elmondta, biztos abban is, hogy a lelkiismeretes munka ezúttal is sikerrel párosul majd.

"Nagyon nagy öröm van bennem, hiszen amikor a céljainkat anno meghatároztuk, annak egy nagyon fontos eleme volt az, hogy a futsal sportot népszerűsítsük, elismertessük Dunaújvárossal és a régióval. Úgy érzem, hogy ezt sikerült elérnünk, s külön öröm az, hogy ezt nem csak a felnőttek gondolják így, hanem a fiatalok is, s ez az utánpótlás csapatainkban szereplő játékosok létszámának növekedésén is lemérhető. Közönségünknek azt ígértük, hogy remek szórakozási lehetőséget biztosítunk számukra ingyenesen, s ezt is tartani fogjuk, mert az elmúlt évekhez hasonlóan az idei találkozóink megtekintéséért sem kell belépőjegyet fizetni. Biztos vagyok abban, hogy a srácok neve garancia arra, hogy sikeres szezon elé nézünk. Én egyetlen dologban hiszek, méghozzá abban, hogy az elvégzett munkának eredménye van, s ha a játékosok becsülettel elvégzik feladataikat, annak meg is lesz az eredménye" – fejtette ki véleményét Zemankó Zoltán.

A bajnoki lebonyolításról megtudhattuk, hogy az első NB I-es fordulóra augusztus 31-én kerítenek sort a csapatok, az azonban csak a részletes sorolás után derül majd ki, hogy itthon, vagy idegenben kezdi meg a 2015/2016-os szezon küzdelmeit együttesünk. A Dunaferr DF Renalpin FC felnőtt csapata a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, míg az utánpótlás a főiskola sportcsarnokában játssza le bajnoki találkozóit.

A Dunaferr DF Renalpin FC csapatának új szakvezetője, Fehér Zsolt is bizakodva várja a szezont, s abban reménykedik, hogy csapatának sikerül majd felülmúlnia tavaly elért szép eredményeit.

"Választásom azért esett a Dunaújvárosra, mert másfél évvel ezelőtt elkezdődött itt egy munka, amiben én is részt vettem azzal, hogy eljöttem, s felmértem, hogy ez a csapat képes lehet-e arra, hogy az NB II-ből feljusson az élvonalba. Ott kezdődött igazából minden, s a fejleményeket mindannyian ismerjük, nem csak feljutott az NB I-be az együttes, hanem első évében a nagyon jónak számító ötödik helyet is megszerezte. Nagyon bízom abban, hogy az érkezésemmel minimum ezt az eredményt elérjük ismét, de én azt szeretném, ha egy, vagy két lépcsőfokot még ugrani is tudnánk a 2015/2016-os szezon végére. Én immáron hatodik éve dolgozom vezetőedzőként, s még nem fordult elő olyan velem, hogy ne nyertem volna valami trófeát, vagy érmet aktuális együttesemmel, s bízom benne, hogy ez idén sem lesz másként. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy idehívott, s minden olyan dolgot, amiről egyeztettünk korábban, azt teljesítették, éppen ezért is remélem nagyon, hogy egy sikeres szezon elé nézünk." – árulta el csapatunk új, s rendkívül elszánt vezetőedzője.

FEHÉR ZSOLTTAL ERŐSÍTETT A DUNAFERR A KISPADON FEHÉR ZSOLTTAL ERŐSÍTETT A DUNAFERR A KISPADON

Aki érdeklődésünkre elárulta azt is, hogy igen kemény felkészülés elé néz a csapat, hiszen alaposan átalakult játékoskerete, s ahhoz, hogy elképzeléseit teljes mértékben át tudja majd adni a játékosoknak, bizony időre van szükség. Hogy erre elég lesz-e a bajnoki nyitányig hátralévő szűk másfél hónap, azt még nem lehet megmondani, de azon dolgoznak, hogy a szezon első tétmeccsére készen legyen a csapat. Fehér Zsolt szerint a magyar élcsapatok rendkívül komoly játékerőt fognak képviselni az új idényben is, szóval nem lesz egyszerű az előrébb lépés, de biztos abban, hogy mindent el fognak követni a minél sikeresebb szereplésért. A végleges cél azonban a hosszú távú koncepció megvalósítása, melyhez rengeteg türelem és munka kell, ám ha mindenki egy irányba húz, s lelkiismeretesen elvégzi a rá szabott feladatokat, úgy a következő években rengeteg örömöt szerez majd együttesünk az érte szurkolóknak.

A sajtótájékoztató végén a csapat vezetése természetesen bemutatta újonnan igazolt játékosainkat is, akik mindannyian abban reménykednek, hogy tudásuk legjavát nyújtva tudják majd minél több győzelemhez segíteni a Dunaferr DF Renalpin csapatát azért, hogy a dunaújvárosi futsal sikersorozata még sokáig ne érjen véget.

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB