Oldalsáv

Büszkék az 5. helyen zárt futsalcsapat teljesítményére

2015. június 3.
A hétfőn befejeződött a futsal NB I felsőházi rájátszásában az ötödik helyen zárt az újoncként rajthoz álló Dunaferr­DF­Renalpin FC
együttese.

Zemankó Zoltán, a csapat operatív vezetője büszke a fiúkra Zemankó Zoltán, a csapat operatív vezetője büszke a fiúkra

Az évzáró vacsorát követően a dunaújvárosi együttes főtitkára, Zemankó Zoltán értékelte az együttes teljesítményét.

- A tavalyi évben elért nagyszerű eredmény, az NB II­ben megszerzett bronzérem egyben azt is jelentette, hogy ebben a bajnoki évadban a küzdelmeket az első osztályban kezdhettük meg. A nyári felkészülés megkezdése előtt igyekeztünk megerősíteni a játékoskeretet, és olyan szakembert megbízni az edzői feladatokkal, aki valós futsal múlttal rendelkezik. Baranyai Pál vállalta a csapat irányítását, és Schrancz Balázs, Szente Tamás, valamint Fekete Róbert személyében rutinos játékosokkal indultunk a szezonnak.
 
- Milyen célokkal kezdték a most befejeződött bajnokságnak?

- Egyértelmű célunk a bennmaradást volt, hiszen tudtuk, óriási a szakadék az első és a másodosztály között a tudás tekintetében. A bajnokság nehezen indult, látszott, hogy a csapatnak össze kell érnie. Az új játékosok beépítése nem ment egyik napról a másikra. Közel három hónap telt, mire kezdett kialakulni a játékrendszerünk.
Dráviczki Márton (balról), a Renalpin Kft. tulajdonos­ügyvezetője, mellesleg szakosztályvezető és Matus Péter, az ISD Dunaferr Zrt. pénzügyi és számviteli igazgatója támogatásáról biztosította a klubot (Fotó: Ady Géza) Dráviczki Márton (balról), a Renalpin Kft. tulajdonos­ügyvezetője, mellesleg szakosztályvezető és Matus Péter, az ISD Dunaferr Zrt. pénzügyi és számviteli igazgatója támogatásáról biztosította a klubot (Fotó: Ady Géza)
-­ Ebben az időszakban sikerült névadó szponzort találniuk. 
 
- ­ Együttesünk mellé állt az ISD Dunaferr Zrt. Hosszú évek óta nem történt ilyen az újvárosi sport életében, ezért is nagyon büszkék vagyunk erre Budavári Árpád barátommal, aki mindenben segíti a csapatot, hogy ezt a futsalnak sikerült újra elérnie. Az új támogató egyben megadta a lehetőséget arra, hogy a téli átigazolási szezonban erősíteni tudjunk. Ekkor érkezett a kapuba Hegedüs Ferenc, mezőnybe pedig a két román játékos, Victor Togoi és Safar Tony. Mindhárman meghatározó szerepet vállaltak abban, hogy az alapszakasz küzdelmei után a felsőházba lépve folytassuk a bajnokságot. Ez egyben azt is jelentette, hogy már februárban eldőlt, biztos bennmaradóként folytatódnak számunkra a küzdelmek.
­ ​
- Az együttest egyfajta rapszodikusság jellemezte a az egész bajnoki szezon folyamán...
-­ Pontokat raboltunk a Győrtől, a tavalyi bajnok Berettyóújfalutól, de képesek voltunk nem várt vereségeket szenvedni a tabella alsóbb régiójában szereplő csapatoktól. A hazai pálya előnyét tudtuk kamatoztatni. A felsőház küzdelmeit nagyon szépen fejeztük be, hiszen idegenben legyőztük az Aramis­t és a Veszprémet, hazai pályán pedig, az utolsó fordulóban legyőztük az ezüstérmest, a Berettyóújfalut, így az ötödik helyen végzett a csapatunk. Összességében
elmondhatom: nagyon küzdelmes, sokszínű szezon van mögöttünk. Rengeteget dolgoztak a játékosok, és talán még többet a mellettük munkálkodó stáb. Bennmaradást, és szórakozási lehetőséget ígértünk a szurkolóinknak, valamint a támogatóinknak. Úgy gondolom, ezt megtettük, elértük céljainkat. Nem lehetünk álszerények, ki kell mondanom, büszke vagyok Dunaújváros futsal csapatára. De azt is tudjuk, hogy nem tarthatnánk ma itt, ha támogatónk nem állnának mellettünk. Köszönet a Dunaferrnek, Dunaújváros önkormányzatának, a Dunaújvárosi Főiskolának, a Renalpin Kft.­nek, személy szerint Dráviczki Mártonnak, és természetesen a többi támogatónknak is.
-­ Miként tervezik a jövőt?
-­ Továbbra is hasonló szellemben fogjuk működtetni a csapatot, mint tettük azt idei esztendőben. Ahogy Budavári Árpád fogalmazott: ​ családias légkör, profi szellemiség​. Támogatóink a következő esztendőre, sőt, esztendőkre is kinyilatkoztatták abbéli szándékukat, hogy mellettünk maradnak. A Dunaferr hároméves megállapodását aláírtuk, de Dunaújváros önkormányzata és a Dunaújvárosi Főiskola is úgy döntött, a jövőben is segítik a csapatunkat.
 
Gróf András
Dunaújvárosi Hírlap

Fő támogatóink:

Hungrana Dunaújvárosi Főiskola KK-Grain Kft. KK Raktárház

Támogatóink:

Corso Hummel Máté DDSWEB
Campus Étterem Siker Ablak Grabarics Út és Közmű Kft.

Médiapartnerek:

Dunaújvárosi Hírlap D+ TV Rádió 24
Dunaújváros Online Dunaújváros Közéleti Hetilapja
Minden jog fenntartva! © DUNAÚJVÁROS FUTSAL | honlapkészítés: DDSWEB